x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget YouTube si Facebook, blocate in Pakistan

YouTube si Facebook, blocate in Pakistan

20 Mai 2010   •   00:00

Pakistanul a anunţat azi că a blocat accesul la YouTube pentru conţinut "profanator", după ce a adoptat aceeaşi măsură împotriva Facebook cu o zi înainte, din cauza unui concurs de desene cu profetul Mahomed, lansat de un utilizator occidental al reţelei, relatează AFP.

"Autoritatea pentru Telecomunicaţii din Pakistan le-a ordonat tuturor furnizorilor să blocheze accesul la site-ul de Internet www.youtube.com din cauza creşterii conţinutului profanator", se poate citi într-un comunicat al PTA, care nu oferă însă detalii despre acest conţinut.

Ieri, PTA a blocat accesul la reţeaua de socializare Facebook, conform deciziei unui tribunal sesizat de un grup de avocaţi care s-au plâns de existenţa unui concurs privind postarea de desene cu profetul islamului.

"Pentru a evita apariţia unor conţinuturi nerespectuoase pe site-urile lor de Internet - care s-au multiplicat de-a lungul vremii, PTA a decis să blocheze complet accesul la aceste site-uri în Pakistan", se poate citi în comunicatul care se referă la Facebook şi YouTube.

Noua controversă a izbucnit în urmă cu o lună, când un utilizator de Facebook a organizat un concurs intitulat "Ziua desenelor cu Mahomed" ("Draw Muhammad Day"), în care acesta invită ceilalţi membri să posteze pe site, la 20 mai, desene reprezentându-l pe profet.

De atunci, mii de pakistanezi, dar şi musulmani din alte ţări, au protestat pe site-ul Facebook, iar Guvernul pakistanez a blocat deja marţi pagina respectivă de Facebook.

"PTA ar fi recunoscătoare autorităţilor Facebook şi YouTube să o contacteze pentru a rezolva această problemă cât mai repede în spiritul respectului şi armoniei religioase.

În SUA, reprezentanţii Facebook au precizat intr-un communicat că sunt "foarte dezamăgiţi de decizia de a bloca" site-ul "fără avertizare".

"Analizăm situaţia şi implicaţiile judiciare şi vom lua măsurile adecvate, care ar putea include imposibilitatea utilizatorilor pakistanezi de a accede" la paginile respective, au precizat oficialii Facebook

"Vrem ca Facebook să fie un loc unde oamenii să poată discuta deschis diferite probleme şi să îşi exprime opiniile, respectând drepturile şi sentimentele celorlalţi", continuă comunicatul.

×
Subiecte în articol: redactie