x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Zuckerberg neagă acuzațiile conform cărora Facebook ar fi ajutat la reușita lui Donald Trump

Zuckerberg neagă acuzațiile conform cărora Facebook ar fi ajutat la reușita lui Donald Trump

11 Noi 2016   •   19:40
Zuckerberg neagă acuzațiile conform cărora Facebook ar fi ajutat la reușita lui Donald Trump

Şeful Facebook, Mark Zuckerberg, a sărit în apărarea reţelei sociale pe care a întemeiat-o spunând că aceasta nu ar trebui acuzată că ar fi contribuit la reuşita lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, informează vineri BBC. Reacţia lui Zuckerberg vine în condiţiile în care Facebook se confruntă cu un val de critici potrivit cărora ştirile false distribuite pe aceasta ar fi ajutat la victoria controversată a lui Trump. 

În cadrul unui discurs susţinut pe scena Techonomy, o conferinţă pe teme de tehnologie, desfăşurată în California, Zuckerberg a spus că nu trebuie aruncată vina pe reţeaua de socializare pe care o conduce şi că ''ideea că ştirile false de pe Facebook au influenţat în vreun fel alegerile este una destul de nebunească''. 

''Dacă vreţi să credeţi asta, atunci cred că nu aţi internalizat mesajul pe care suporterii lui Trump încearcă să îl trimită în aceste alegeri''. 

Potrivit unor statistici, ştirile false au fost distribuite mult mai intens pe Facebook decât cele care dezminţeau respectivele informaţii. 

''Ţelul meu, şi lucrul de care îmi pasă, este să le dau oamenilor puterea de a distribuit astfel încât să facem lumea să fie mai deschisă şi mai conectată. Acest lucru necesită construirea unei versiuni bune de ''News Feed''. Încă mai avem de lucru la asta. O să o îmbunătăţim în continuare'', a declarat Zuckerberg. ''Pe măsură ce normele se schimbă, iar oamenii vor să vadă mai multe ştiri, cred o să trebuiască să continuăm să îmbunătăţim liniile directoare adresate comunităţii pentru ca acestea să reflecte valoarea pe care comunitatea o deţine'', a adăugat şeful Facebook. 

Pentru un număr din ce în ce mai mare de persoane, în special americani, această platformă este sursa principală de informaţii, mai arată sursa citată. 

La începutul acestui an, reţeaua Facebook a fost acuzată că ar avea o abordare anti-Trump spunându-se că moderatorii săi umani manifestau o preferinţă pentru informaţiile liberale care apăreau în căsuţa cu informaţii populare (''trending''). 

Deşi a negat acest lucru, site-ul a renunţat la echipa sa umană bazându-se în exclusivitate pe un algoritm pentru a determina ce informaţie urmează să fie considerată populară. Prin urmare, date care s-au dovedit ulterior false au apărut în cronologia (''timeline'') multor utilizatori. 

În cadrul aceluiaşi eveniment, Zuckerberg s-a arătat optimist cu privire la mandatul lui Trump în fruntea Statelor Unite spunând că ţelurile sale de a îmbunătăţi sistemul global de sănătate şi conectivitatea nu necesită neapărat cooperarea guvernului.AGERPRES

×