x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Tesla se axează pe roboți umanoizi 

Tesla se axează pe roboți umanoizi 

28 Ian 2022   •   10:40
Tesla se axează pe roboți umanoizi 

Poate că Tesla nu va mai fi despre maşini electrice. Elon Musk spune că un robot umanoid este „cel mai important produs" pe care compania îl dezvoltă în 2022.

„Cred că are potenţialul (robotului) este mai semnificativ decât afacerea cu vehicule în timp", a spus Musk despre robot, care are numele de cod Optimus.

CEO Tesla a adăugat că firma nu intenţionează să introducă modelul Cybertruck în acest an. Penuria persistentă de cipuri împiedică lansarea de noi modele, însă nu va avea ca rezultat un număr mai mic de vehicule totale livrate, a spus el.

În timp ce robotul Tesla ar putea fi gata peste ani, Musk a declarat miercuri că acesta are potenţialul de a revoluţiona economia dacă poate îndeplini sarcini care acum pot fi efectuate doar de oameni.

Progresele în domeniul tehnologiei au permis companiilor să înlocuiască anumiţi lucrători cu roboţi, dar limitările actuale sunt de aşa natură încât multe sarcini trebuie să fie în continuare efectuate de oameni.

„[Optimus este] menit să fie prietenos şi să navigheze într-o lume de oameni şi să elimine sarcinile periculoase, repetitive şi plictisitoare", a declarat Musk într-o conferinţă din august.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: tesla