Cand apare la orizont o afectiune care pune stapanire pe fiinta noastra, apelam la tot arsenalul pentru a lupta cu cat mai multa putere, in vederea alungarii agresorilor. Este asemenea strategiei unei armate. Apeleaza de la armele cele mai sofisticate pana la cele mai simple. Le-am pus inainte pe cele sofisticate, caci se arunca in lupta mai intai ceea ce asigura o victorie mai rapida, cu pierderi cat mai mici. Daca victoria nu se intrezareste, se apeleaza la orice posibilitate care ar putea incheia favorabil razboiul.
In cazul razboiului cu bolile, o posibilitate reala o constituie metoda reconectarii propusa de doctorul Eric Pearl. Este, in esenta, o metoda de medicina neconventionala, dupa clasificarile facute privind tipurile de medicina. Este, de fapt, tratamentul bazat pe bioenergie, explicat prin alt limbaj. Volumul sau "Reconectarea' are ca motto "Vindeca-i pe altii, vindeca-te pe tine'. Traducerea cartii in limba romana si editarea ei apartin editurii For You.
Fiind vorba despre o terapie legata de suflet si spirit este important mediul in care face terapiile vindecatorul. Eliel Laorinen scria in revista Time, in 1956, legat de un mediu ales: "Proiectati intotdeauna un lucru tinand seama de contextul sau imediat mai mare - un scaun intr-o camera,o camera intr-o casa, o casa intr-un cartier, un cartier in cadrul unui oras ...'.
Deci, inainte de a folosi metodele legate de atemporalitatea energiilor trebuie abordata problema legata de temporalitatea actiunii. De coordonatele spatio-temporale, pamantesti. Doctorul Eric Pearl trateaza aceasta problema dupa punctele de vedere descrise in cele ce urmeaza.
Lumea este cabinetul nostru. Vindecarea reconectiva nu are nimic in comun cu mediul si dotarea unui cabinet medical sau al unui spital in care se practica medicina moderna. "Adevarul este ca ati putea, pur si simplu, sa mergeti la oameni pe strada si sa lasati energia sa curga in ei si prin ei, iar ei ar putea foarte bine sa se vindece pe loc. Acelasi lucru este valabil si pentru cineva care nu se afla fizic in acelasi loc ca si voi'. Perfectionarea creeaza posibilitatea desfasurarii acestei activitati in medii cu cat mai putine restrictii. Dar, in general "locul in care faceti o sedinta de vindecare ar fi trebuit sa fie cat mai placut cu putinta atat pentru voi, cat si pentru pacientul cu care lucrati'.
Crearea unei zone de confort. Pacientul este indicat a avea o pozitie confortabila. El poate sta culcat pe un pat, de obicei, pe spate. Nu este contraindicata o alta pozitie sau faptul ca tine ochii inchisi ori deschisi, daca vorbeste sau nu. Importanta este relaxarea si reciptivitatea acestuia. Si nu numai a lui, ci si a celui care trateaza, pentru a nu distrage atentia, in timpul terapiei, alte elemente inconjuratoare.
Efectele luminilor. Este indicat ca in timpul sedintelor pacientul sa stea cu ochii inchisi pentru a permite mai bine relaxarea. Insa, o lumina ambientala, neutra, este binevenita. "Un aspect foarte important legat de lumini sunt umbrele. Deplasandu-va in jurul celui ce beneficiaza de terapie, veti face umbre pe pleoapele lui. Pacientul va reactiona la aceasta schimbare de lumina cu o tresarire oculara care imita unul dintre registrele cele mai obisnuite ale unei conexiuni cu energiile vindecatoare'. Acest fapt poate crea confuzie.
Mirosuri, arome si parfumuri. Doctorul Eric Pearl, contrar practicilor orientale, in timpul terapiei propuse de el pentru reconectare, afirma ca nu este indicat a se folosi in incapere mirosuri pamantesti. Aromele olfactive simtite in starea transenzoriala a pacientilor,din timpul sedintelor, vor fi anulate de cele pamantene. Astfel, nu se recomanda aprinderea de betisoare sau lumanari parfumate, folosirea de parfumuri, ape de colonie, uleiuri de aromaterapie. Pe de alta parte, se considera ca unii dintre pacienti ar putea avea alergii la ceea ce se afla, din punct de vedere olfactiv, in mediul inconjurator. Se considera ca este cel mai indicat a fi lasat aerul cat mai curat cu putinta.
Distrageri de natura muzicala. La astfel de tratament, initiatorul lui considera ca nu este indicat a fi folosita nici meloterapia. Muzica folosita in sala de tratament tinde sa conduca persoanele catre anumite experiente traite, legate de acele acorduri sau sa se concentreze la gandul placerii sau neplacerii produse de muzica respectiva. Totusi, este recomandat un zgomot de fond neutru asemanator unuia facut de un ventilator, care sa acopere eventualele zgomote din exterior.
Imbracamintea personala. Vindecatorul nu trebuie sa poarte imbracaminte care sa aminteasca de medicina moderna. Mai este indicat sa se poarte accesorii vestimentare care sa nu faca zgomot (bratari care zornaie, ceasuri care ticaie tare etc.).
Tensiunea provocata de rude sau de cei apropiati. In incapere este indicat a fi numai terapeutul cu pacientul. Rudele care s-ar gasi in incapere ar putea sa perturbe terapia prin interventii, atragand atentia in detrimentul concentrarii asupra tratamentului. Daca pacientul este minor el poate fi insotit de parinte sau tutore. "Tensiunea provocata de rude sau intensitatea cu care cei apropiati pacientului traiesc momentul, se caracterizeaza adesea prin miscari rapide si marunte ale buzelor, inclestarea mainilor, transpiratie deasupra buzei superioare, precum si rotirea ochilor semnificand disperare. Se poate observa daca ruda se manifesta in acest sens dupa reactiile pe care le are pacientul'.
Durata unei sedinte. Din experienta acumulata, doctorul Pearl a tras cateva concluzii din acest punct de vedere. El considera ca este foarte greu sa se stabileasca timpul standard alocat pentru o sedinta, precum si numarul sedintelor. Pacientii reactioneaza in mod diferit la energia vindecatoare. Rezultatul insanatosirii poate veni imediat sau dupa un numar consistent de sedinte. Exista si cazuri cand pacientii "nu vor reactiona deloc, daca vindecarea de care Universul hotaraste ca ei au nevoie difera de cea de care cred ei ca au nevoie... Din punct de vedere al vindecarii timpul nu conteaza. Unele dintre cele mai spectaculoase vindecari pe care le-am vazut s-au petrecut in sedinte care au durat mai putin de un minut'. Oricum sedintele sunt in medie cu o durata de 30 de minute. "Vindecarea este o calatorie, nu un punct de sosire. Procesul nu se stinge, pur si simplu, atunci cand sedinta s-a terminat... pentru ca nu se termina niciodata. Mereu poti sa progresezi; mereu poai sa fii mai bun'. Sedintele pot fi zilnice sau la interval de cateva zile una fata de cealalta, in functie de gravitatea afectiunilor. Si sunt necesare atatea sedinte pana cand persoana poate sa accepte vindecarea. De obicei schimbarile vizibile se observa pana dupa cea de-a treia sedinta. "Un alt lucru de care nu se ocupa vindecarea reconectiva este tanguiala... Asta, tine pacientii fixati in trecut in loc sa le dea voie sa mearga inainte'.
Medicatia actuala. Doctorul Eric Pearl considera ca nu este indicat sa se intervina in sensul opririi administrarii medicamentatiei alopate. "Oricat de tentant ar suna ,va sugerez sa va abtineti sa le dati vreun sfat in acest domeniu.. Daca un pacient a ajuns la o stare de echilibru cu medicamentele pe care le ia, indepartarea brusca a unuia sau mai multora dintre ele poate avea rezultate neasteptate si, uneori, neplacute'.
Acestea sunt parerile si propunerile doctorului Eric Pearl in ceea ce priveste mediul in care ar trebui sa se desfasoare reconectarea, sistem terapeutic dezvoltat de el, bazat pe energia Universului. Vor urma sfaturi practice legate de activarea vindecatorului din noi, pe sistemul reconectarii.