Fiecare gest al nostru reprezinta o forta care actioneaza in diverse planuri ale existentei. Acesta corespunde unei vibratii care se regaseste intr-o culoare, intr-un sunet, sentiment etc., ele influentand si o multime de fiinte din jur.
Si felul in care mergem tradeaza vibratia sentimentelor din acel moment. Mersul ce radiaza optimism, sanatate este suplu, usor, cu capul drept. Mersul cu capul plecat si coloana vertebrala curbata produce oboseala, iar calcatul apasat pe calcaie provoaca socuri mecanice creierului. Ritualul mersului trebuie acordat cu respiratia si balansul bratelor. Astfel, oboseala nu-si va face aparitia prea curand.
Mainile sunt folosite si in alte scopuri decat cele obisnuite. Ele pot primi energiile, dar o si pot proiecta, orienta, dirija, amplifica, diminua, comanda, fiind primita de la psihicul nostru. Cand folosim mana pentru a saluta, gandul nostru din acel moment proiecteaza o comunicare ce cuprinde mai multe informatii, creand stari in cel salutat, cum, de fapt, si ochii transmit astfel de informatii. Privirea este o sinteza a intregii fiinte, a prostiei sau a inteligentei, a grosolaniei sau delicatetei, a fortei sau slabiciunii, a nobletei sau lasitatii etc. Ochii sunt oglinda sufletului. O privire poate tulbura sau schimba destine. Privirile ostile, rele proiecteaza o energie negativa, avand o forta malefica ce actioneaza asupra celui privit, tulburandu-i sistemul energetic, dar, atentie, acest fapt are proprietatea bumerangului.
Privitul in jos ne leaga de puterile terestre, marunte, acest lucru neinsemnand ca indeamna la a privi in sus, ci normal. In timpul unei conversatii nu trebuie ascunsa privirea, caci blocheaza legatura lumii interioare cu cea exterioara.
Daca i-a fost facut rau, cuiva, prin cuvant, vibratia semnificatiei cuvantului sapa si imbolnaveste. Pentru a anihila raul produs trebuie trimis un gand bun, cat mai repede cu putinta, pentru a nu avansa efectul raului produs de cuvant. Nu degeaba se spune: "Inainte de apusul soarelui sa te impaci cu fratele tau". Oamenii produc neincetat ganduri si sentimente rele sau bune fara sa banuiasca macar ca aceste mici creaturi, pe care le aduc pe lume, se hranesc din insasi substanta creatorului lor. Cele rele il epuizeaza, iar cele bune ii aduc daruri. Pagubele pe care le produc copiii le platesc tot parintii. Raul facut de gandurile, vorbele sau faptele noastre tot noi le vom suporta, caci Legile Universului ne obliga sa anulam perturbarile produse de noi.
Slabiciunile sau viciile, daca dorim, putem sa le anulam. Mai intai se cauta in interiorul nostru semnalele de avertizare care anunta venirea tentatiei. Aceste semnale sunt mereu aceleasi. Se vor cauta apoi, in trecut, ocaziile in care s-au manifestat viciile sau slabiciunile si semnalele care le-au precedat. Ele puteau fi o crispare in plexul solar, o stare de rau, un gand, o imagine. Descoperirea semnalelor avertizoare aduce stapanirea situatiei, caci imediat ce apar poate sa intervina vigilenta. Dar fara o vointa neclintita si o motivatie puternica de a scapa de ele, se manifesta sclavia fata de acestea.
Propriile greseli nu trebuie amintite mereu. Ele, dupa ce sunt anulate, vor fi date uitarii, caci trebuie evitata scaldarea indelungata in vibratiile lor.
Raul a fost si este inteles gresit de om. Lupta impotriva lui trebuie purtata pentru a-l anihila prin absorbtie, printr-o utilizare care il poate transforma in benefic. In natura nu se arunca nimic, ceea ce consideram a fi gunoi se foloseste ca materie prima pentru a se produce altceva. Nici otravurile nu se arunca, se utilizeaza in diferite concentratii, in diverse scopuri. Este imposibil a fi desfiintat raul.
Spunem gresit: "Doamne, fa sa nu mai existe raul!". Ar trebui sa ne rugam sub alta forma: "Doamne, ajuta-ma sa inteleg legile existentei pentru a putea fi deasupra raului, astfel ca el sa nu ma atinga, dar sa fiu capabil sa ma servesc de el, transformandu-l pentru a putea realiza lucruri mari!".
Iata, prin cateva exemple, cum poate fi transformat raul in bine.
Vanitatea, daca este folosita in sens pozitiv, poate duce la evolutie spirituala. Simtim nevoia sa ne aratam mai buni decat suntem in realitate, fapt ce ne poate obliga sa evoluam, sa ne autodepasim, pentru a atrage aprobarea si admiratia celorlalti. Oamenii dominati de sentimentul de frica, pentru a nu-i dezamagi pe cei din jur, pot deveni adevarati eroi.
Energia sexuala folosita in sens pozitiv, prin sentimentul de iubire, este inaltatoare. Aceasta energie este asemanatoare energiei aurului negru. Ignorantii si cei care inteleg gresit se ard, isi ard propria esenta. Daca este folosit corect, acelasi petrol poate fi utilizat la zborul in spatiu.
Furia este un sentiment puternic ce poate face distrugeri mari. Energia ei insa poate fi sublimata, fiind ridicata de la forta brutala care explodeaza ca o furtuna cu fulgere si tunete la combaterea a tot ce este inferior. Cand se altoieste un copac, el va produce, din acel moment, fructe de o calitate superioara, cu toate ca are aceeasi radacina si tulpina cu cel dinainte, care nu avea productie de calitate.
Un ultim exemplu, luat din viata cotidiana, cred ca ar fi foarte indicat pentru a explica folosirea energiilor negative in scopuri pozitive. Acum cativa zeci de ani s-a facut trecerea de la sate la orase a unui mare
procent din populatia Romaniei, printr-o industrializare masiva. Recesiunea de acum, si nu numai ea, a adus si cresterea numarului de someri de la orase. Acestia sunt, justificat, incarcati cu sentimente negative, nemaiavand asigurata supravietuirea lor si a familiilor lor. Dar la sate au ramas un numar foarte mic de locuitori, si acestia in varsta, din care cauza cea mai mare parte a terenurilor agricole au ramas nelucrate, agricultura, punctul forte al Romaniei dealtadata, a ramas descoperita. Daca populatia urbana, care nu are un loc de munca asigurat, s-ar indrepta catre mediul rural pentru a lucra in agricultura, toata energia negativa latenta existenta in aceasta categorie defavorizata s-ar transforma in energie pozitiva prin lucrarea pamanturilor si totodata s-ar putea rezolva problema castigului material necesar existentei. Viata in mediul rural poate asigura mai usor existenta, hrana fiind mult mai lesne obtinuta. Dar multi incearca sa fuga de astfel de munci. S-au obisnuit cu viata urbana si considera, gresit, o injosire a ajunge sa traiasca la tara. In loc sa fuga de astfel de decizii ar fi mai bine sa le adopte, caci o situatie nerezolvata produce o alta mai grava. Amanarea rezolvarii unei probleme poate duce, mai tarziu, la imposibilitatea rezolvarii ei. Sa nu cautam a scapa de probleme, caci ne-am nascut sa rezolvam probleme. Fericirea nu consta in a nu avea probleme, ci in numarul de probleme rezolvate.