x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal Edgar Cayce, vindecătorul

Edgar Cayce, vindecătorul

de Romulus Popescu, parapsiholog    |    03 Mar 2009   •   00:00


Procurorul: "Domnule Cayce, sunteţi acuzat de încălcarea articolului 899 din Codul Penal care interzice ghicitul. Când vă aflaţi în aceste pretinse "transe mediumnice", ştiţi ce faceţi şi ce spuneţi?"Cayce: "Nu, domnule procuror!"

Procurorul: "Nu ştiţi chiar nimic?"

Cayce: "Nu, domnule procuror!"

Procurorul: "E cam prea de tot! Vă bateţi joc de oameni! Acum vom audia martorii. Domnul David Kahn!" S-a prezentat la bară un cunoscut om de afaceri din New York, cu o prestanţă deosebită, pe nume Kahn. Era şi preşedintele Asociaţiei prietenilor lui Edgar Cayce, o asociaţie perfect legală, fără scop lucrativ, care cerceta ştiinţific şi spiritual "Fenomenul Cayce". Martorul a prezentat judecătorului că acuzatul Edgar Cayce nu ghicea, ci poseda un dar extraordinar, acela că, în stare de hipnoză, putea să vadă interiorul corpului omenesc, cu fiecare organ bolnav, explicând cauzele bolii, iar dacă i se cerea un tratament, el recomanda, în general, remedii naturiste fără efecte secundare. Cayce a vindecat, deja, mii de oameni în acest mod.

Procesul
Aşa a început procesul intentat lui Edgar Cayce în 1931, după ce, mai bine de două decenii, însănătoşise mulţi oameni fără să fi avut vreo reclamaţie. Prietenii lui Cayce şi cei trataţi de el s-au adunat, făcând un puternic curent de opinie în jurul persoanei lui. Ziarele comentau îndelung cele întâmplate. Judecătorul, foarte încurcat de acest caz ciudat, a dat în final sentinţa: "După audierea martorilor acuzării... a acuzaţilor... şi a apărătorilor lor (era vorba nu numai despre Edgar, ci şi despre soţia sa, Gertrude, care-l însoţea în lecturile sale), după examinarea învinuirilor care li s-au adus şi după ascultarea relatărilor referitoare la acuzat, întrucât domnul Cayce şi colaboratorii săi nu pretind că se ocupă cu ghicitul, consider că a-i declara vinovaţi de încălcarea articolului 899 din Codul Penal, paragraful 3 ar fi o regretabilă încălcare a libertăţilor şi uzanţelor recunoscute de asociaţiile engleziastice care, ca şi aceasta, folosesc persoane diplomate conform legii... Îi declar, deci, nevinovaţi!"

Medicina holistică
Dorothee Koechlin de Bizemont s-a dedicat studiului vieţii şi lecturilor lui Edgar Cayce, pentru ca apoi să editeze la Paris câteva volume dedicate acestuia. Editurile Sagittarius din Iaşi şi PRO Editura şi Tipografie din Bucureşti au tradus scrierile din limba franceză ale lui Dorothee, făcându-ne cunoscută personalitatea excepţională a lui Edgar Cayce.

Am considerat că este mai bine să încep cu vindecătorul, şi nu cu profetul Edgar Cayce, pentru că întotdeauna sănătatea este mai importantă pentru fiecare dintre noi decât orice altceva. Căci fără sănătate viaţa nu mai are nicio culoare.

Cayce se baza, în general, pe principiile medicinei holistice. El afirma că mintea este constructorul. Spiritul construieşte fiecare celulă din corp. Nu există nici măcar o singură boală pe care să nu o fi construit mai întâi în noi, în mental (în această viaţă sau în vieţile precedente). Şi aşa cum boala s-a creat în noi, tot aşa avem puterea să o distrugem printr-un proces reversibil, mai întâi în mental şi apoi în fizic. Astfel, este foarte important să ne vizualizăm organele în plină forţă şi sănătate, având permanent o gândire pozitivă şi în privinţa corpului nostru. Pentru a avea o sănătate de invidiat, este necesar ca fiecare dintre noi să-şi rezolve în primul rând problemele la nivel spiritual şi mental, să se împace cu el însuşi şi cu cei din jur. 

Boala vine din păcat
Astfel, vindecarea oricărei afecţiuni va veni de la sine. "Spiritualitatea, activitatea mentală şi corpul fizic formează un «tot», deşi se pot separa şi funcţiona separat şi chiar în detrimentul celeilalte părţi. Faceţi-le să coopereze, reuniţi-le în programul lor şi astfel veţi avea o energie mai mare în activităţile voastre", spunea Cayce. El mai afirma că orice boală vine din păcat. "Boala este păcat (fie că acest păcat a fost comis pe plan fizic, mental, spiritual), este rezultatul erorilor manifestate pe Pământ... căci păcatul nu este decât întoarcerea împotriva Adevărului şi Luminii şi astfel afectează corpul fizic. Căci corpul este Templul lui Dumnezeu Viu... Încălcarea legii aduce necazul, tristeţea, boala pe Pământ... Nimeni nu-şi poate urî vecinul fără să sufere de stomac sau ficat! Nimeni nu poate fi gelos şi nervos fără să aibă tulburări digestive şi cardiace!

Ura şi gelozia provin din frică. Din frică izvorăsc aproape toate relele omenirii: frica de sine, frica de ceea ce gândesc alţii despre noi, frica de imaginea pe care ceilalţi şi-au făcut-o despre noi etc. A depăşi frica înseamnă a ne umple fiinţa mentală şi spirituală de ceea ce alungă frica, adică iubirea manifestată în lume prin Acela care S-a dăruit răscumpărării noastre. Iubirea, credinţa, înţelegerea acestor legi alungă frica. Mânia este o otravă pentru tot organismul... Resentimentul produce în organism acele secreţii care împiedică buna funcţionare a diverselor sisteme (circulator, digestiv, respirator etc.). Este necesar să ne purificăm corpul şi să oprim secreţia de otrăvuri care dereglează organismul, îmbolnăvindu-l. Fiecare atom este un univers. El acţionează într-un sistem de energie ordonat din corp, dar poate crea energii de ruptură prin toxinele pe care le produce. Acestea trebuie eliminate din corp prin diverse sisteme (respirator, circulator, digestiv etc.). Purificarea spirituală şi fizică amână procesul de îmbătrânire. Menţinerea echilibrului între asimilare şi eliminare poate prelungi viaţa nebănuit de mult.

Rolul glandelor
Edgar Cayce remarca, în mod special, rolul capital al glandelor endocrine în protejarea sănătăţii, aspect neglijat de medicină, care nu acorda importanţă sistemului endocrin în apariţia bolilor. În lecturile sale, Edgar Cayce spunea: "Sistemul glandelor este sursa tuturor activităţilor omeneşti, a tuturor dispoziţiilor, a tuturor stărilor sufleteşti, a tuturor temperamentelor şi a diversităţii firilor şi raselor... Frica, mânia, bucuria, toate aceste energii afective sunt legate de activitatea glandelor endocrine, producând acolo secreţii (hormonale) care se vor răspândi în tot organismul... Ochiul, nasul, creierul însuşi, traheea, bronhiile, plămânul, inima, ficatul, splina, pancreasul nu-şi pot îndeplini rolul decât cu ajutorul sistemului care le permite să se reînnoiască, adică ansamblul funcţiilor glandelor... Plecând de la aceste glande se creează boala sau vindecarea. Fiecare dintre glande corespunde nu numai unei funcţii precise, dar şi unei vibraţii colorate şi sonore, unui element al Pământului, unui semn astrologic sau influenţei unei planete."

Cayce arată ca pituitara (hipofiza), cea mai înaltă glandă a corpului, este legată de lumină şi se dezvoltă în tăcere. Glanda pineală (epifiza) este punctul de plecare pentru construirea embrionului în pântecul mamei. Tiroida intră în acţiune când trebuie să luăm o decizie şi să acţionăm. Timusul corespunde inimii. Suprarenalele sunt centrul nostru emoţional şi acţionează asupra plexului solar. Celulele lui Leydig (Lyden) sunt centrul echilibrului masculin-feminin şi gonadele sunt motorul corpului fizic. Boala se declanşează în corp prin otrăvurile secretate în centrii glandulari, prin atitudinile negative. Vindecarea se produce activând energiile prin centrii corpului (chakra) direct legaţi de glande, un mijloc fundamental pentru această activare fiind meditaţia, rugăciunea.

Tatăl Nostru

Astfel, Cayce, în lecturile sale, a comunicat un lucru incredibil, corespondenţa dintre versetele rugăciunii "Tatăl Nostru" şi principalele glande endocrine. Anumite cuvinte din rugăciune reprezintă mantre (cuvinte-cheie) care declanşează deschiderea unei glande, şi anume: Tatăl Nostru, care eşti în ceruri deschide glanda pituitară, Sfinţească-se numele Tău deschide glanda pineală, Vie împărăţia Ta şi Precum în cer deschid glanda tiroidă, Facă-se voia Ta,(...) şi pe Pământ deschide glanda timus, Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi deschide gonadele (glandele sexuale masculine şi feminine), Şi ne iartă nouă greşelile noastre, precum iertăm şi noi greşiţilor noştri  deschide suprarenalele, Şi nu ne duce pe noi în ispită deschide celulele lui Lyden (sau Leydig, care nu sunt chiar o glandă, ci un ansamblu de celule secretoare de hormoni, localizate sub ombilic şi deasupra gonadelor), Ci ne izbăveşte de cel rău deschide glanda timus, Căci a Ta este împărăţia deschide glanda tiroidă, şi puterea deschide glanda pineală, şi mărirea deschide glanda pituitară, Amin.

Corpul uman are centrii energetici din partea superioară în legătură cu energiile cerului, iar cei din partea inferioară în legătură cu energiile pământului. Partea superioară a corpului uman este legată de viaţa spirituală, iar cea inferioară este legată de viaţa fizică, respectiv cu plăcerile ei legate de materie (mâncare, sex etc.). O funcţionare corectă a corpului este asigurată de deschiderea tuturor centrilor lui, atât a celor superiori, cât şi a celor inferiori. Rugăciunea "Tatăl Nostru" deschide până la jumătatea ei, de sus în jos, centrii energetici, glandele organismului, iar de la jumătate până la "Amin" verifică deschiderea lor de jos în sus. Spusă cu credinţă, această rugăciune face ca un fior interior, ca un curent, să străbată corpul din cap până în picioare. Este dovada că nu există blocaje în circuitele energetice ale corpului. Din punct de vedere religios, explicaţia constă în producerea unui fior creat de Divinitate, care a ascultat ruga credinciosului.

Terapii

Iată că vindecarea, de orice natură ar fi, constă în modificarea vibraţiilor Eului interior, în a pune ţesuturile vii ale corpului în rezonanţă cu Energiile Creatoare, Divine.  Aşadar, rugăciunea transformă mentalul şi fizicul celui care se roagă. Cayce s-a referit în lecturile sale şi la alte metode de tratament folosite în medicina alternativă, pe care doar le amintesc, astăzi fiind foarte mediatizate. Astfel, el a vorbit despre fitoterapie, dietoterapie, tratamentul cu argilă, cu ajutorul apei, clismelor, importanţa exerciţiului fizic, a masajelor, a terapiei osteopate, a postului, cristaloterapiei, cromoterapiei, meloterapiei, aromaterapiei şi chiar a terapiei prin voce.

Lecturile lui Cayce, referitoare la sănătate sunt de două tipuri: unele care se referă la aspecte generale de sănătate şi altele care se referă strict la persoane care i-au cerut ajutorul pentru a se însănătoşi. În acest articol am făcut referiri numai la primul tip de lecturi, care sunt de interes general.

FAIMA.
Acest proces, în loc să-i facă rău lui Edgar Cayce, i-a făcut o imensă publicitate, crescându-i popularitatea şi faima. În perioada procesului, chiar fiind în închisoare, nu l-a cuprins deloc disperarea, ci dimpotrivă era plin de umor, care de fapt făcea parte din filosofia sa. El spunea: "Păstraţi întotdeauna o atitudine binevoitoare, jovială, plină de speranţă. În fiecare zi, faceţi măcar trei persoane să râdă din toata inima, povestindu-le ceva nostim. Astfel, vă veţi ajuta pe voi şi îi veţi ajuta deopotrivă pe ceilalţi."

×