x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal Închideţi ochii şi priviţi!

Închideţi ochii şi priviţi!

de Romulus Popescu, parapsiholog    |    22 Ian 2008   •   00:00

Dincolo de realitate există un labirint misterios al universului unor fenomene inexplicabile, numite paranormale.

 

Dincolo de realitate există un labirint misterios al universului unor fenomene inexplicabile, numite paranormale.

Vreţi să-l vedeţi? Închideţi ochii şi priviţi!

Adevărate simţuri sunt ascunse în noi. Cele cinci simţuri cu care percepem materia reprezintă partea unui aisberg ce se află deasupra apei, celelalte nouă părţi ale sale fiind ascunse în apă. Ce păcat că folosim numai ce se vede! Pe lângă câtă frumuseţe trecem cu sufletul în noapte. Dar mulţi dintre noi,

Luptăm,

Luptăm să câştigăm prezentul neîncetat

Să-l aruncăm în viitor.

Luptăm cu viaţa şi cu moartea,

Luptăm cu noi când suntem noi,

Luptăm cu noi când suntem voi,

Luptăm, luptăm, luptăm fără sfârşit,

Şi nimeni nu mai ştie de unde s-a pornit,

Dar ştim că vom ajunge tot acolo,

Şi-atunci cu toţi luptăm ca să aflăm.

Să ridicăm ceaţa ce învăluie această nebănuit de importantă sferă a parapsihologiei în care se ascund acele Adevăruri Supreme.

Există trei categorii de fenomene incluse în sfera PSI.

 

Percepţiile extrasenzoriale (ESP), respectiv cele din afara celor cinci simţuri. Pe această cale se obţin informaţii despre evenimente aflate dincolo de incidenţa simţurilor normale. Aici sunt incluse telepatia, clarviziunea, premoniţia, retrocogniţia, visele parapsihologice, sincronicitatea, radiestezia.

 

Definiţii

Telepatia este o comunicare sau o transmitere vo­luntară sau involuntară a gândurilor şi a senzaţiilor pe alte căi decât cele cinci simţuri. Clarviziunea este abilitatea de a percepe de la depărtare evenimente legate de fiinţe vii sau nevii ori percepţii din interiorul fiinţelor vii sau nevii. Premoniţia (prezicerea viitorului sau harul profeţiei) este capacitatea extrasenzorială de a afla evenimentele viitoare mai apropiate sau mai îndepărtate în timp. Retrocogniţia este capacitatea extrasenzorială prin care un eveniment sau o situaţie trecute sunt “văzute” ca şi cum ar exista în prezent. Visele parapsihologice sunt cele care explicit, deviat sau simbolic, sunt premonitorii, clarvăzătoare, telepatice. Sincronicitatea se caracterizează prin coincidenţele semnificative în timp ale unor evenimente înrudite, nelegate cauzal.

Radiestezia este fenomenul în cadrul căruia un sistem viu (vegetal, animal, uman etc.) recepţionează prin intermediul extrasensibilităţilor sale un semnal infoenergetic şi reacţionează la decodificarea semnalului respectiv.

 

Cu puterea minţii

Psihochinezia (PK) prin care cu ajutorul puterii minţii pot fi schimbate poziţia materiei în spaţiu sau chiar structura ei. Fenomenele PSI care se regăsesc în această categorie sunt: decorporarea sau moartea aparentă, levitaţia, teleportarea, materializarea şi dematerializarea, vindecarea miraculoasă, chirurgia psihică, combustia spontană etc.

Decorporarea este capacitatea corpului eteric de a se detaşa temporar de corpul fizic.

Levitaţia este capacitatea unor persoane de a-şi ridica propriul corp sau alte corpuri vii sau nevii de la pământ, plutind în aer.

Teleportarea este posibilitatea de a transporta corpul material dintr-un loc în altul indiferent de distanţă, fără ajutorul unui sistem de transport convenţional.

Materializarea şi dematerializarea sunt fenomene prin care o structură materială poate trece din invi­zibil în vizibil sau invers.

Chirurgia psihică este posibilitatea de a interveni într-o structură materială vie fără ajutorul vreunui instrument modificându-i volumul prin eliminarea unei porţiuni.

Vindecarea miraculoasă este acea vindecare ce se realizează mental prin credinţa spirituală sau prin puterea minţii, echilibrând sistemul energetic al corpului.

Combustia spontană este aprinderea din interior a corpului uman conducând la arderea  lentă aproape completă a acestuia.

Experienţele din preajma morţii (NDE), adică fenomenele ce privesc supravieţuirea după moartea corpului fizic. Apar aici fenomene legate de spiritism, apariţiile morţilor şi bântuirile, reîncarnarea, fotografiile unor spirite, poltergeist-ul, posedări ale spiritelor.

Spiritismul este posibilitatea unei persoane (medium) de a intra în legătură şi a comunica cu spiritul unei persoane decedate.

Apariţiile morţilor şi bântuirile reprezintă capa­cităţile unor spirite de a se face prezente în lumea fizică, putând fi percepute cu ajutorul simţurilor materiale, producând chiar fenomene psihochinezice.

Reîncarnarea este posibilitatea unui spirit de a reveni după o anumită perioadă într-un alt corp fizic viu.

Fotografiile spiritelor se pot face accidental sau prin concentrarea psihică a unor persoane cu capa­cităţi paranormale. Ele pot apărea pe pelicula foto fie sub formă de ectoplasmă (nori albi) sau luând forma corpului material avut în timpul vieţii.

Poltergeist-ul este un fenomen prin care spiritele intră în contact cu o fiinţă umană, de obicei un copil sau adolescent, producând fenomene psihochinezice. Ele sunt numite şi spirite gălăgioase.

Posedarea unei persoane de către un spirit are loc în momentul intrării unui spirit într-o entitate umană, schimbându-i acesteia comportamentul. În acel moment, în acea entitate umană se află două spirite.

Modul prin care se poate ajunge nu numai la o înţelegere mai profundă, ci chiar la practicarea acestui domeniu este creşterea nivelului spiritual. O dată cu acest lucru poarta de acces către energia Universului, către Divinitate se deschide, iar pu­terea noastră ca indivizi este racordată la puterea supremă pe care o putem folosi, în scopuri benefice.

 

Explicaţii ştiinţifice

Ce se întâmplă din punct de vedere ştiinţific atunci când avem acces la fenomenele paranormale?

Electroencefalografele pun în evidenţă patru tipuri principale de unde cerebrale: undele beta cu frecvenţele cuprinse între 14-21 Hz care apar în starea de veghe; undele alfa cu frecvenţe între 7-14 Hz ce apar în starea de semisomn; undele teta cu frecvenţe între 4-7 Hz care corespund somnului profund şi anesteziei; undele delta cu frecvenţe sub 4 Hz corespunzătoare stării de inconştienţă.

Domeniul beta este prezent în lumea reală percepută cu cele cinci simţuri în timp şi spaţiu. Domeniul alfa corespunde nivelului conştiinţei interioare, lumii spirituale independente de spaţiu şi timp. Frecvenţa de 10 Hz este corespunzătoare fenomenelor paranormale, la această frecvenţă interconectându-se cele două emisfere cerebrale, cea intuitivă cu cea sintetică şi analitică.

Deci iată că domeniul alfa din jurul frecvenţei de 10 Hz ne oferă eliberarea din existenţa materială, făcându-ne conexiunea cu energia şi informaţia Universului. Astfel, se deschide drumul de acces către fenomenele PSI.

Persoanele dotate cu capacităţi paranormale, fiind în starea beta, pot intra în acelaşi timp şi în alfa. Din momentul  naşterii, copiii au până la o anumită vârstă cele patru tipuri de unde prezente simultan. Astfel, ei au acces foarte uşor la fenomenele inexplicabile. Pe măsură ce cresc, ei încep să fie încorsetaţi de educaţia materialistă a societăţii, de viciile acesteia şi îşi închid treptat aceste căi de acces. Din această cauză infinitul minţii umane devine din ce în ce mai finit.

×
Subiecte în articol: paranormal luptăm