x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal „Marele VID” - descoperirea din Piramida lui Keops care a lăsat lumea cu gura căscată

„Marele VID” - descoperirea din Piramida lui Keops care a lăsat lumea cu gura căscată

22 Ian 2019   •   16:29
„Marele VID” - descoperirea din Piramida lui Keops care a lăsat lumea cu gura căscată

Piramidele egiptene reprezintă unele dintre cele mai misterioase monumente ale lumii. Încă învăluite în mister, acestea atrag de milenii cercetătorii ca un magnet, în încercarea de a le descifra tainele.

Una dintre cele mai interesante descoperiri este legată de piramida lui Keops şi aparţine unei echipe formate din cercetători egipteni, francezi, canadieni şi japonezi, reuniţi în jurul proiectului ScanPyramids.

Încă din anul 2015, echipa de cercetători analizează interiorul piramidei, folosind tehnologii avansate, non invazive, care permit scanarea monumentului pentru a descoperi eventuale goluri sau structuri interne necunoscute şi pentru a afla mai multe despre metodele antice de construcţie. Astfel aceştia au reuşit să descopere o cavitate uriaşă, de mărimea unui avion, în mijlocul piramidei lui Keops, pe care aceştia au denumit-o ”marele vid”.

Monumentul, cu o înălţime de 139 de metri şi o lăţime de 230 de metri, domină platoul Gizeh, de la marginea oraşului Cairo, lângă Sfinx şi piramidele lui Kefren şi Mikerinos.

”Exista o multime de teorii despre existenţa unor eventuale camere secrete în interiorul piramidei. Dacă le-am crede pe toate, ar fi haos!”, se amuza Mehdi Tayoubi, codirectorul proiectului ScanPyramids. ”Dar niciuna dintre acestea nu prevedea existenţa unei cavităţi atât de mari”, a adăugat acesta.

(....)

”Marele vid este închis ermetic, nimic de aici nu a mai fost atins din timpul construcţiei piramidei. Este o descoperire.......................

Află mai mult despre uluitoarea descoperire de la piramida lui Keops

×