x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal Sentimentele, cauzele bolilor (2)

Sentimentele, cauzele bolilor (2)

de Romulus Popescu    |    15 Apr 2011   •   17:32
Sentimentele, cauzele bolilor (2)
Sursa foto: /deviantart.com

161375-sadness-ii-by-hiilda.jpgNe irosim sănătatea luptând să strângem averi pe care le cheltuim apoi pentru re­do­bândirea ei. Nu ne dăm seama de adevărata valoare a sănătăţii decât atunci când o pierdem. Şi o pierdem pentru că nu ştim cum să trăim păstrând-o. N-am spus ceva nou, ci doar am amintit aceste câteva adevăruri.

Continuu să prezint metoda expusă de Karol K. Truman în volumul „Sentimentele îngropate de vii nu pier niciodată...”, apărută la Editura Adevăr Divin din Braşov, prin care putem păstra ori regăsi sănătatea singuri, înţelegând cauzele care stau la originea afecţiunilor organismului.

Bâlbâială: doreşti să protestezi, dar nu îndrăzneşti; nu eşti capabil să îţi exprimi sinele; nu îţi accepţi sinele; întotdeauna simţi nevoia să le faci pe plac persoanelor autoritare; te simţi inferior; te simţi nesigur din punct de vedere emoţional.

Balonare: incapacitatea de a schimba situaţiile pe care nu le doreşti în viaţa ta; incapacitatea de a-ţi exprima adevăratele sentimente (pe care le „înghiţi în sec”); te simţi blocat în situaţia actuală.

Băşici provocate de arsuri: eliberarea unor sentimente reprimate; manifestarea unui sentiment care a stagnat multă vreme în tine.

Băşici: păstrarea unui obicei care te irită; rezistenţă opusă vieţii; sentimentul că nu eşti protejat din punct de vedere emoţional.

Bătături: cramponarea de vechile răni sufleteşti; incapacitatea de a te lăsa în voia vieţii; lipsa dorinţei de a circula, dar şi a des­chi­derii în faţa unor noi învăţături; sentimente ne­gative.

Boli ale copilăriei: copilul reacţionează faţă de sentimentele mamei; nevoi emoţionale nesatisfăcute; sentimentul că eşti părăsit; sentimentul de neajutorare.

Boli ale sistemului muscular – osos (distrofie musculară): mânie profund înrădăcinată, care nu a fost rezolvată; paralizie autocreată pentru a te împiedica să loveşti pe cineva sau să mergi înainte; sentimentul că „trebuie să experimentezi o durere”.

Boli cardiovasculare: absenţa respectului faţă de sine; agitaţie şi nerăbdare; dorinţa ca lu­crurile să se mişte mai rapid; nevoia de a in­tra în competiţie; de a realiza şi de a acumula bogăţie materială.

Boli cronice: incapacitatea de a te schimba în bine; neîncredere în viaţă.

Boli incurabile: condamnare pe termen lung a propriului sine sau a celorlalţi; nevoia
de a ierta toate situaţiile şi toţi oamenii din trecut.

Boli intestinale: dorinţa de a nu ieşi din zona de confort; dorinţa de a trăi în trecut; incapacitatea de a asimila şi de a absorbi noul.

Boli venerice: simţi nevoia de a fi pedepsit; vinovăţie pentru anumite activităţi sexuale.

Braţe paralizate: braţul drept – dificultate de a dărui altora; braţul stâng – dificultate de a primi de la alţii; rezistenţă în faţa unei împie­triri inexplicabile a voinţei; tensiuni mentale.

Braţe: drept – nu eşti suficient de deschis în faţa exerciţiilor (nevoilor) fizice; stâng – nu eşti suficient de deschis în faţa spiritualităţii, a nevoilor spirituale.

Bronşită: disarmonie extremă în propriul cămin (copiii cred întotdeauna că această disarmonie se datorează unor greşeli făcute de ei); dorinţa de a controla situaţia, dublată de incapacitatea de a face acest lucru; dorinţa de a schimba anumite lucruri, dublată de incapacitatea de a face acest lucru.
Bulimie: dispreţ faţă de sine; imagine gre­şită faţă de sine; incapacitatea de a-ţi accepta propriul sine; nevoi nesatisfăcute; nevoia de creştere spirituală; sentimentul că nu-ţi poţi controla propriul sine; sentimentul că nu te poţi ridica la înălţimea situaţiei şi că nu poţi îndeplini aşteptările celor din jur.

Buze uscate: frustrare în faţa incapacităţii de a-ţi împărtăşi cunoştinţele.

Crăpături în colţul buzelor: frustrare; re­fu­zul de a spune mai mult pentru a nu spune ce­va greşit.

Canale ovariene blocate: temperament foarte încordat; tensiuni nervoase de lungă du­rată.

Cancerul. Formă de autodistrugere: ab­senţa deschiderii interioare faţă de „lumina di­vină” sau faţă de ajutorul divin; absenţa iubirii pure faţă de sine şi faţă de ceilalţi.

Cancer uterin: iritare în faţa întregului gen masculin; mânie reprimată; sentimentul că eşti o martiră.

Cancer al sângelui (leucemie): depresie in­ten­să, mânie sau rea-voinţă.

Cancer la stomac: condamnare şi ură; conflicte interioare continue, ascunse sub masca fericirii; cramponarea de resentimente; mânie in­tensă, ură, dorinţa de răzbunare, gelozie; de­presie; disperare; dorinţa de moarte la nivel subconştient sau absenţa dorinţei de a trăi; dorinţa de răzbunare; incapacitatea de a face faţă unei pierderi traumatice; incapacitatea de a ierta.

Cancer la coloana vertebrală, la nivelul cer­vixului: mânie reprimată.

Cancer la nivelul organelor feminine: ma­li­ţiozitate; mânie reprimată, de regulă, în faţa unei figuri masculine autoritare; poveri emo­ţio­nale nerezolvate; relaţie disarmonioasă cu părinţii; resentimente nerezolvate; respingerea propriului sine; sentiment reprimat de neajutorare sau lipsă de speranţă; sentimente de ostilitate reprimate; sentimentul de gol in­terior; sentimentul că eşti inadecvată sau nevrednică; singurătate reprimată; viaţa ţi se pare o povară.

Candidoză: condamnarea continuă a altor persoane la nivel subconştient; incapacitatea de a-ţi asuma puterea personală; îndoieli legate de sine; resentimente care se acumulează în interior; sentimente negative nerezolvate acumulate în interiorul corpului.

Căzături: insecuritate interioară; nesiguranţă legată de sine.

Chisturi: incapacitatea de a-ţi rezolva anumite răni din trecut; îţi plângi de milă.

Cifoză (fracturi ale vertebrelor provocate de osteoporoza avansată): mânie nerezolvată; purtarea poverilor altor persoane; resentimente acumulate.

Cistită: iritare nerezolvată; nu poţi obţine ceea ce-ţi doreşti; sentimente care te consumă în interior; tipare mentale asociate cu nefericirea.

Ciuperci: cramponare de vechile concepte/ nu mă pot schimba; îi permiţi trecutului să-ţi guverneze prezentul; incapacitatea de a te detaşa de trecut.

Coapse: Acumulare de grăsime pe coapse: frustrare legata de propriul progres în viaţă; teama de viitor.

Coate: incapacitatea de a accepta experienţe noi; incapacitatea de a te gândi la altceva; rezistenţa opusă realizărilor sau încredere în sine.

Coccis: preocupare excesivă faţă de nevoile materiale şi de supravieţuire.

Colesterol (hipercolesterolemie): convinge­rea că „nu ar trebui să fiu fericit”; nevoia bu­cu­riei propriului sine.

Colici: iritare; nerăbdare; nu eşti fericit în mediul în care te afli.

Colită ulceroasă: anxietate; apare adeseori la persoane care au un comportament obsesiv-impulsiv; incapacitatea de a lua decizii; incapa­citatea de a-ţi exprima mânia sau ostilitatea faţă de o anumită persoană; nevoia de a te conforma tot timpul; sentimentul că eşti un martir.

Colită: griji excesive (în general); griji excesive legate de ideea de ordine (pierderea liber­tăţii); nevoia pentru mai multă afecţiune; sen­timentul că eşti oprimat; sentimentul înfrângerii.

Coloană vertebrală ( este asociată cu egoul): Ego orgolios; nu te susţii pe tine însuţi, nu îţi argumentezi propriile opinii; senzaţie de in­ferioritate; sfială; te laşi doborât de pro­priul intelect; te temi să îţi recunoşti sentimentele.

Colon spastic: incapacitatea de a te detaşa şi de a te lăsa dus de val; sentimente intense de insecuritate.

Colon: Ascendent: lipsa generozităţii ma­nifestate faţă de propriul sine. Descendent: incapacitatea de a te relaxa în interior.

Transversal: incapacitatea de a fi des­chis sau de a spune adevărul faţă de sine şi faţă de ceilalţi; ură reprimată.

Comoţii: nevoia de a accepta noi idei; nu doreşti să afli ceva ce ar trebui să ştii.

Conjunctivită: frustrare faţă de ceea ce vezi (faţă de ceea ce îţi oferă viaţa); incapacitatea de a vedea perfecţiunea în oameni şi în viaţă; mânie împotriva vieţii.

Constipaţie: agitaţie continuă; anxietate; incapacitatea de a renunţa la vechile sentimente şi convingeri; nu spui ceea ce ai dori să spui; probleme nerezolvate; rezistenţă opusă în faţa fluxului natural al vieţii.

Crampe musculare: atitudine rigidă; natură încăpăţânată; rezistenţă în faţa progresului.

Crampe: cramponarea de anumite per­cep­ţii incorecte legate de feminitate; teama de du­rere; tensiuni acumulate; vinovăţie legată de ceva ce ai făcut sau nu ai făcut.

Cramponarea de sentimente sau temeri care nu-ţi fac bine: nu îţi asumi propriile senti­mente; nu spui adevărul cu iubire; răni su­fleteşti profund înrădăcinate care ies la su­prafaţă.

Creier: anxietate intensă; ascunderea anu­mi­tor lucruri, lipsa de deschidere faţă de cei­lalţi; incapacitatea de a te relaxa şi a le dărui al­tora din cunoaşterea ta; nervozitate extremă; nu eşti deschis faţă de ceea ce simţi cu ade­vărat; sentimentul că eşti incapabil să-ţi controlezi propria viaţă.

×
Subiecte în articol: paranormal