x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal Un duel fără rost

Un duel fără rost

de Romulus Popescu    |    16 Iun 2012   •   21:00
Un duel fără rost

Medicina moderna n-ar trebui sa mearga in urma celei alternative, dar nici inaintea ei, ci amandoua alaturi. Asa cum copilul isi insoteste mama.

Sanatatea este lucrul cel mai important din viata unui om. Mai ales pentru aceia care au pierdut-o. Medicina este cealalta fata a medaliei. Iar amandoua formeaza un intreg. Cei ce vegheaza la asigurarea integritatii acestui intreg trebuie sa fie constienti de importanta datoriei lor. Sa faca orice este posibil pentru asta. Orgoliile n-au ce cauta aici. Dar, din pacate, in societatea civilizata se considera ca a vindeca, aplicand medicina alternativa, constituie un delict. Aceasta metoda de tratare traditionala nu este condamnata in tarile in care nivelul de trai al populatiei este foarte scazut si o cauza majora o constituie industria farmaceutica, in aceasta zona neavand posibilitatea de a face profituri mari. Este vorba despre tari din Africa si Asia, in principal.

Organizatia Mondiala a Sanatatii, acolo unde medicina alopata este insuficient dezvoltata structural, recomanda o colaborare intre medici si vindecatori. Este o dovada ca medicina traditionala este valoroasa, dar numai acolo unde nu deranjeaza interesele celei moderne.

China, o tara cu diferente mari intre nivelul de trai din metropole si cel din locurile izolate, a adoptat o cale de mijloc, medicina traditionala si cea occidentala convietuiesc legal. Mai sunt exceptii si printre tarile dezvoltate din Europa. Germania este una dintre acestea, in care se recunoaste legal activitatea vindecatorilor si recomanda, chiar, ca acestia sa lucreze impreuna cu medicii. Aici, activitatea terapeutilor naturisti este perfect reglementata. Ei au o organizatie profesionala puternica, din care sunt exclusi cei care se bazeaza numai pe practici magico-rituale.

Faptul de a admite folosirea terapiilor alternative legal nu a constituit o piedica pentru medicii germani de a obtine venituri chiar mai mari decat ceilalti colegi europeni ai lor. Ar putea fi, pentru multi, un motiv de reflectie serios asupra acestei situatii. Pe de alta parte, sunt din ce in ce mai multe persoane cu pregatire superioara care prefera sa apeleze la tamaduitori, parand ca si-au pierdut increderea in stiinta si progres.

Cu toate ca in perioada comunista, in URSS, tratamentele bioenergetice erau interzise, aceasta a fost tara cu cel mai mare si variat numar de vindecatori. Neoficial, ii erau trimisi bioterapeuti si lui Nicolae Ceausescu, intr-o perioada cand in Romania acest tip de tratament era un domeniu tabu. Printre cei mai cunoscuti bioenergoterapeuti din Uniunea Sovietica este, inca dinaintea perestroikai, Djuna Davitasvili. Este de origine gruzina, de la poalele Muntilor Caucaz. S-a nascut pe 22 iunie 1949. A fost mai intai chelnerita si apoi maseuza intr-un spital.

Dupa absolvirea Scolii Tehnice Medicale, repartitia primita a fost in Tbilisi, capitala Georgiei. Rezultatele sale spectaculoase in bioterapie au facut-o cunoscuta in acea perioada sub numele de vrajitoarea din Caucaz. In 1978 a primit un apel telefonic care i-a schimbat intreaga viata. Era Kremlinul. Era chemata sa-l vindece pe Leonid Ilici Brejnev, conducatorul URSS-ului. Rezultatul tratamentului neconventional, fara medicamente, a facut-o celebra. A tratat, apoi, multe personalitati care i-au calcat pragul. Printre ei se afla Federico Fellini, Andrei Tarkovski, Robert de Niro. Este detinatoarea multor titluri si premii pentru meritele sale deosebite in activitatea de bioterapeut, psiholog si parapsiholog. Multor oameni de stiinta rusi le era teama sa o recunoasca in public, cu toate ca erau convinsi de acest "fenomen D", cum era denumita.

Popularitatea Djunei a declansat numeroase critici din partea autoritatilor medicale. Acestia denuntau incompetenta celor care sustineau ca este capabila sa vindece boli prin folosirea unor "biocampuri", altele decat campurile fortelor cunoscute in fizica.
O astfel de energie nu este decoperita de curand. Din vechime a primit diferite denumiri, in diferite zone ale globului. La hindusi – prana, la chinezi si japonezi – chi, qi sau ki, polinezienii ii spun mana, ebraicii – rausch, peruanii – huaca, Aristotel si Galenus au numit-o causa (sau facultas) formatrix, anima mundi la Avicenna sau viriditas la Sfanta Hildegard. Alchimistul si omul de stiinta Robert Fludd i-a zis spiritus mundi, ocultistii ii spun lumina astrala. Paracelsius a denumit-o munia sau fluid vital si sustinea ca putea vindeca rani prin contact sau la distanta.

Personalitati marcante ale Evului Mediu, precum Francis Bacon, au incercat sa explice caracteristicile acestei forte misterioase ce sta la baza unor capacitati Psi. Bacon spunea ca aceasta energie sau suflu universal este inceputul oricarei creatii. Are proprietati similare altor forte pe care stiinta le cunoaste, desi este diferita de toate acestea. Se afla in aer si foloseste drept vehicul razele solare. Patrunde in orice lucru, dand viata tuturor fiintelor si hranindu-le. Ofera vibratia si inteligenta ei particulelor elementare care formeaza materia. Este cauza faptului ca totul se afla in miscare.

La fel ca magnetii, are doi poli. Poate fluctua in functie de conditiile atmosferice. Nu poate fi reprodusa, distrusa sau perceputa cu ajutorul simturilor. Fiintele o absorb prin respiratie si chakre sau vartejuri energetice, apoi se distribuie prin circuitul sangvin si prin cel nervos. Este baza tuturor functiilor vitale si psihice. Poate fi inmagazinata in creier si in centrul energetic al abdomenului. Emana din corpul omenesc, in principal prin maini si ochi. Este hrana mintii constiente si inconstiente, putand fi controlata de amandoua. Permite influenta la distanta asupra lucrurilor. Poate fi folosita in scopuri pozitive, cum ar fi vindecarea afectiunilor, dar si in scopuri distructive. Se poate inmagazina in materiale insufletite sau neinsufletite, cum ar fi apa, pietrele si lemnul.

Asa cum aceeasi Divinitate sta la baza atator religii, aceeasi Energie Universala a stat la baza crearii atator metode de folosire a ei in scopuri terapeutice, in diferite colturi ale Pamantului.

Foarte important de stiut este faptul ca acest tip de tratamente bazate pe bioenergie nu au efecte secundare negative, fata de medicina alopata, care singura recunoaste ca tratamentele pe care se bazeaza au nenumarate reactii adverse si unele sunt chiar agresive. Tratamentele medicinei alopate sunt concepute pentru tratarea corpului pe sectiuni si nu holistic, asa cum este considerat corpul in tratamentele neconventionale. Totodata, medicina alopata considera ca exista numai corpul fizic, ignorandu-le pe cele energetic si spiritual. Tratamentul administrat numai corpului fizic are importanta, in general, asupra efectelor afectiunilor, cauzele acestora gasindu-se in celelalte doua. Asadar, facandu-se pace intre cele doua tipuri de medicina, castigatori sunt cei care vor sa-si regaseasca sanatatea.

×