x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro RIO 2016 Drăgulescu, în finală la sărituri. Handbalistele se bat cu gazdele

Drăgulescu, în finală la sărituri. Handbalistele se bat cu gazdele

07 Aug 2016   •   22:02
Drăgulescu, în finală la sărituri. Handbalistele se bat cu gazdele

Gimnastul român Marian Drăgulescu a reuşit să se califice în finala de sărituri a Jocurilor Olimpice de la Rio, care are loc astăzi. Mâine, gimnastul Andrei Muntean va evolua în finala la paralele, calificându-se pe ultimul loc în urma calificărilor de sâmbătă. Mai puţin bine s-au prezentat spadasinele Simona Gherman şi Ana-Maria Popescu (fostă Brânză) care au fost eliminate în şaisprezecimi. Şi la handbal echipa feminină a României a început cu stângul, fiind învinsă categoric de Angola.

Marian Drăgulescu va evo-lua, astăzi, în finala de sărituri a Jocurilor Olimpice. În calificările de sâmbătă, Drăgu-lescu a avut o evoluţie ezitantă, căzând de două ori în timpul probei de sol, însă s-a revanşat la sărituri, unde a încercat chiar procedeul care îi poartă numele. Ajuns la 35 de ani, Drăgulescu a declarat că nu s-a simţit foarte în formă în calificări, fiind slăbit în urma unei răceli. „Mă voi remonta şi mai vedem. Lucru-rile se întîmplă în viaţă cu un sens şi poate că are un sens să fiu în această finală”, a declarat Drăgulescu pentru Gazeta Spor- turilor. Mâine, gimnasul Andrei Muntean va participa la finala la paralele, după o calificare cu emoţii de pe ultimul loc. „Erau opt finalişti şi eu nu apăream pe listă. Dar erau trei chinezi şi, cum fiecare ţară are dreptul la doi, am intrat eu. În plus, am mai avut şansa că au fost mai mulţi sportivi la egalitate, dar am mers eu în finală, pentru că am avut execuţia cea mai curată”, a povestit gimnastul. Pentru echipa feminină de handbal a României, însă, debutul la Olimpiadă nu a fost unul încurajator. Jucătoarele selecţionerului Tomas Ryde au fost dominate categoric de reprezentantele Angolei, echipă care s-a impus, în cele din urmă, cu scorul de 23-19. „Sper să fie acesta duşul rece înainte de a începe meciurile grele, să ne gândim unde suntem. Parcă nu ne legăm, am observat şi de pe bancă faptul că nu am avut ritm, nu am avut timing. Trebuie să ne revenim, calificarea este încă în mâna noastră. Am demonstrat că suntem o echipă mare, dar numai dacă suntem unite şi jucăm împreună”, a declarat pivotul Oana Manea. Hadbalistele noastre întâlnesc în această seară formaţia Braziliei. Lucrurile nu au mers bine nici la scrimă, Ana-Maria Popescu, Simona Gherman şi Simona Pop fiind scoase de la probele individuale de spadă în faza şaisprezecimilor. „Nu am ştiut efectiv de unde să o iau. Tot ce am plănuit înainte, la ultima lecţie, la ultimul antrenament, nu a mers, pur şi simplu. Oriunde încercam şi orice încercam nu a mers”, a declarat Ana-Maria Popescu după înfrângerea cu 15-8 în faţa sud-coreencei Choi Injeong.

Probele de canotaj care trebuiau să aibă loc ieri au fost anulate din cauza vremii nefavorabile. Organizatorii s-au temut că valurile prea mari ar putea răsturna bărcile. La canotaj erau programate curse pentru trei echipaje româneşti.

×