x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Andi Cristea: Fundamentul pentru schimbarea în viitor este educația

Andi Cristea: Fundamentul pentru schimbarea în viitor este educația

de Anastasia Paul    |    11 Dec 2022   •   14:50
Andi Cristea: Fundamentul pentru schimbarea în viitor este educația
Sursa foto: Lucian Alecu

Fundamentul pentru schimbarea în viitor este educația, motiv pentru care trebuie realizate cursuri de competențe digitale pentru funcționarii publici, spune Andi Cristea, membru al Camerei Deputaților, la Conferinta Natională “Mai puțini birocrați, mai puține hârtii, maximă eficiență / Implementarea cu succes în administrația Municipiului Buzău a metodei Kaizen de management al îmbunătățirii continue”, organizată de Antena3CNN și cotidianul Jurnalul.

"Fundamentul pentru schimbarea în viitor este educația. Împreună cu INA vom construi colaborări optime astfel încât cunoștințele la nivelul competențelor digitale să crească și din partea ADR va avea orice sprijin necesar pentru asemenea cursuri. proiectele de bună practică de la nivel de municipii sau localități să fie dezvoltate ca și concept de template sau de la local la național. 

Este o prăpastie între  capacitatea umană de adaptare la inovație, la schimbare și viteza exponențială a schimbării, mai ales a tehnologiei, care se dezvoltă sub ochii noștri și persoanele trecute de o vârstă au dificultăți de a utiliza noile mijloace de plată, noile tehnologii. Dar tehnologia este un mijloc sau un scop? Cu siguranță tehnologia cu siguranță este un mijloc", explică acesta.

El precizează că cei mai buni profesioniști lucrează în  mediul privat. 

"De ceva vreme, banii nu mai constituie marea problemă a României. Însă nu toate problemele se rezolvă cu bani. Din păcate, în foarte multe instituții ale administrației centrale calitatea profesională a angajaților este cumva sub calitatea profesională a celor care lucrează în mediul privat, mai ales în domeniile de top. Am văzut în generația mea, cei mai buni din clasa mea, cei mai buni din grupa mea de la facultate, nu lucrează la stat. Lucrează în mediul privat. Este bine că lucrează în mediul privat pentru că și creșterea economică, și PIB pe care ei îl generează ne oferă resurse pe care într-o lume ideală ar trebui să le utilizăm. 

Calitatea vieții noastre, ca indivizi, este determinată de calitatea deciziilor pe care le luăm. În cadrul unei comunități, calitatea vieții buzoienilor este influențată de calitatea deciziilor pe care echipa de conducere le ia, le implementează".

România a avut cea mai mare creștere economică din UE în ultimii 22 de ani.

"Dacă comparăm ratele de creștere economică din UE, între 2000-2022, vom avea surpriza să constatăm că cea mai mare creștere economică a avut-o România , 77,8%. Mai mare decât Germania, Italia, Austria", spune Andi Cristea.

Despre refuzul Austriei de a accepta România în spațiul Schengen, el este de părere că bătăliile nu se câștigă cu argumente.

"Nu faceți greșeala să credeți că în Europa, în relațiile internaționale, în politică veți putea câștiga bătălii cu argumente. Poți să câștigi bătălii dacă ești puternic. Înseamnă să ai idei bune, să ai planuri de care te ții, pe care le implementezi, să fii onest, integru și să respecți oamenii. Dacă etapa istorică în care tehnologia, fluxul informației în societate se întâmplă cu totul diferit față de acum 30 de ani, caracterizată structural pe o schimbare profundă permanentă, pe o tranziție, dacă aceasta nu primește ca răspuns kaizen și îmbunătățire, nu știu ce răspuns să dăm".

 

×
Subiecte în articol: kaizen buzău andi cristea educatie schengen