x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Bogdan Plutariu, Energy Element: Ne lovim de termene de livrare foarte lungi pentru echipamente

Bogdan Plutariu, Energy Element: Ne lovim de termene de livrare foarte lungi pentru echipamente

de Redacția Jurnalul    |    24 Mar 2023   •   13:45
Bogdan Plutariu, Energy Element: Ne lovim de termene de livrare foarte lungi pentru echipamente

Ne lovim de termene de livrare foarte lungi pentru echipamente deoarece acestea se produc în China, atrage atenția Bogdan Plutariu, conuntry manager pentru România al companiei Energy Element GmbH, la Conferințele Income Magazine Corporate, evenimentul "Energia verde - sustenabilitate și securitate energetică. Soluţii de evitare a crizelor", organizate de Antena 3 CNN, parte a Intact Media Group, și săptămânalul Income Magazine.

"România reprezintă un cadru de investiții sigur pentru investitorii străini, fiind membră NATO și UE, dar aș vrea să ridic o problemă pe care toate țările europene au ignorat-o.

Pandemia ne-a arătat ce înseamnă să fim dependenți de un alt continent, în speță de China. Și după ce a trecut pandemia, în loc să atragem investitorii pe teritoriul Europei, iată că a venit inflația și toți producătorii și-au mutat din nou producția în China. 

Ne lovim de termene de livrare foarte lungi pentru echipamente, transformatoare, foarte importante pentru a da în folosință proiectele noastre, termene de peste un an și jumătate. Cred că aici este un semn de întrebare, de ce nu facem nimic să atragem din nou investitori în Europa, să atragem investitori în România", remarcă Bogdan Plutariu.

×