x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Cristian Bușoi: Trebuie să fim mai puțin dependenți de țări din afara UE în materia produselor farmaceutice

Cristian Bușoi: Trebuie să fim mai puțin dependenți de țări din afara UE în materia produselor farmaceutice

07 Apr 2022   •   13:05
Cristian Bușoi: Trebuie să fim mai puțin dependenți de țări din afara UE în materia produselor farmaceutice
Sursa foto: antena3

România trebuie să fie mai puțin dependentă de state extra-comunitare în privința produselor farmaceutice, este de părere europarlamentarul Cristian Bușoi, la Forumul România Inteligentă, Conferință Națională "Alertă în sănătate! Cum eliminăm barierele din cale accesului pacienților la medicamente".

"Accesul la medicamente reprezintă o prioritate a politicilor europene. Pandemia COVID ne-a arătat că avem nenumărate vulnerabilități și, chiar înainte de pandemie, Comisia Europeană, cu sprijinul Parlamentului European, a inițiat Strategia publică de farmaceutice a UE. Asta înseamnă că în următoarea perioadă, acte legislative importante vor fi modificate ca acccesul la medicamente să fie mult crescut pentru că aduc avantaje bugetelor sistemelor de sănătate. 

Trebuie să fim mai puțin dependenți de țări din afara UE pentru că nu au suficiente materii prime pentru vaccinuri, pentru medicamente, știți ne-am confruntat cu criza de materiale sanitare, măști, criza de echipament - ventilatoare", spune europarlamentarul. 

×
Subiecte în articol: cristian busoi