x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Cum a fost salvat Spitalul de Boli Cronice Smeeni cu fonduri europene

Cum a fost salvat Spitalul de Boli Cronice Smeeni cu fonduri europene

28 Ian 2022   •   20:18
Cum a fost salvat Spitalul de Boli Cronice Smeeni cu fonduri europene
Sursa foto: Antena 3

Spitalul de Boli Cronice din comuna Smeeni din județul Buzău, pe care guvernul Boc urma să-l desființeze, a fost dotat cu aparatură medicală de ultimă generație achiziționată prin fonduri europene. 

După mai bine de 5 decenii de activitate neîntreruptă, în anul 2010, pe timpul guvernării Boc, Spitalul de Boli Cronice din comuna buzoiană Smeeni urma să fie desființat.

Doar că la acea dată spitalul accesase deja primele fonduri europene pentru modernizarea ambulatoriului. Așa că desființarea atrăgea cu sine obligativitatea returnării banilor.

”Am avut o evoluție constantă și permanentă în ceea ce privește investițiile, în primul rând. Faptul că Spitalul de Boli Cronice Smeeni nu a fost desființat împreună cu alte spitale similare din țară s-a datorat și faptului că aveam deja accesate fonduri europene prin care am reabilitat aproape jumătate din spital.

Ulterior am îmbunătățit condițiile și hoteliere, dar și de diagnostic și tratament. Am dotat laboratoarele medicale și partea imagistică”, a declarat Marinela Dobrescu, managerul Spitalulului de Boli Cronice Smeeni.

Dotări care fac diferența inclusiv în pandemie.

Aparatura de ultimă generație din spital atrage ca un magnet medici tineri, ce abia și-au încheiat rezidențiatul, dar și doctori de renume din sistemul privat.

Dacă e să tragem linie, investițiile din bani europeni făcute de-a lungul anilor însumează astăzi 10 milioane de euro.

Și asta nu e tot! Alte 3 milioane de euro vor fi investite într-un centru balnear ultra-modern ce va fi construit în curtea spitalului din Smeeni.

Aici, oamenii se vor putea bucura de piscine, săli de hidroterapie, fizioterapie și masaj.

Spitalul din Buzău pe care Guvernul Boc voia să îl desființeze este acum ultramodern

×
Subiecte în articol: Smeeni