„Vrancea reprezintă cu adevărat o problemă majoră. Este capabilă să afecteze jumătate din teritoriul țării, iar preocuparea nu se limitează doar la nivelul hazardului, ci și la cel al riscului seismic. Sunt aspecte distincte", a subliniat Dr. Dragoș Toma-Dănilă, Directorul Proiectului Pre-Quake și cercetător Post-Doc la INFP.
„În prezent, nu există un algoritm funcțional la nivel global pentru a prezice cutremurele, sau măcar pentru a le prognoza. Cu toate acestea, știm că Vrancea poate produce cutremure de până la magnitudinea 8 pe scara Richter. În 1977, cutremurul a avut o magnitudine de aproximativ 7,4 grade. Există posibilitatea ca situația să fie și mai gravă decât atunci."
„În cazul în care te afli într-un spațiu deschis și are loc un cutremur, chiar și unul cu magnitudinea 8, ar trebui să fii în siguranță. Adevărata amenințare pentru viața oamenilor vine din clădiri: modul în care sunt proiectate, cât de vulnerabile sunt la cutremur și, desigur, importanța asigurărilor, care devin esențiale după ce viața noastră este protejată", a subliniat Dr. Dragoș Toma-Dănilă.