"Specialiștii pe care îi pregătim, din cauza acestei excelențe în sănătate, foarte mulți își găsesc de lucru afară. De aceea, în țară și în zonele mai defavorizate specialiștii sunt în număr redus. Majoritatea care finalizează studiile la noi în universitate continuă studiile de specialitate, rezidențiat, după care pleacă în alte părți.
Însă acest lucru s-a mai diminuat în ultimii ani. Asistăm, în acest moment, la un eveniment invers, în care studenții noștri internaționali doresc să rămână și să profeseze în România. Doresc să rămână și să facă o specialitate în Iași și profesează în Iași sau în România. Lucru care ne bucură, pentru că în aceste schimburi internaționale studenții noștri reușesc să-și găsească un loc. Mai mult, avem absolvenți internaționali care au dorit să rămână cadre didactice în universitatea noastră, lucru care ne bucură pentru că este un motiv de apreciere.
Din fericire, în universitatea noastră, în toate sesiunile de concursuri didactice au fost scoase posturi, așa încât de două ori pe an crește număru lde cadre didactice. Atât cadre tinere cât și cele care promovează în etapele următoare. Nu aș putea să spun că suferim din acest motiv, al politicii de promovare și de angajare a noi cadre didactice", explică decanul UMF Iași.