x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Primăria Craiova anunță finalizarea unui proiect unic în Europa, în cadrul Conferinței România Inteligentă

Primăria Craiova anunță finalizarea unui proiect unic în Europa, în cadrul Conferinței România Inteligentă

de Redacția Jurnalul    |    18 Sep 2024   •   18:42
Primăria Craiova anunță finalizarea unui proiect unic în Europa, în cadrul Conferinței România Inteligentă
Sursa foto: Antena 3 CNN

De Ziua Mondială a Monitorizării Calității Apei, Primăria Craiova a dezvăluit un proiect de pionierat care transformă calitatea apei potabile din municipiu: craiovenii vor avea acces la apă de izvor direct de la robinet. Proiectul, considerat unic la nivel european, a fost realizat cu sprijinul companiei Construcții Erbașu SA, sub conducerea directorului general Cristian Erbașu.

În cadrul Conferinței România Inteligentă, organizată de Antena3 CNN, Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, a subliniat importanța acestui demers pentru oraș și pentru Europa, precizând că această conductă de dimensiuni mari, special construită pentru Craiova, nu are precedent în Uniunea Europeană.

„Am întâmpinat dificultăți cu unele firme, dar Construcții Erbașu SA a demonstrat că există încă companii în România capabile să ducă la bun sfârșit proiecte de asemenea anvergură,” a declarat Vasilescu.

La rândul său, Cristian Erbașu a explicat că fabricarea țevilor necesare a fost un proces complex, datorită diametrelor neobișnuite și cerințelor tehnice ridicate, fiind necesară o comandă specială de la fabrici din întreaga lume.

„Proiectul a fost unul unicat și nu doar pentru România, pentru toată Europa, iar acest lucru l-am aflat de la furnizorii de țeavă, care știau că acest proiect va urma să vină. Cu vreo 3-4 ani înainte urmăriseră probabil și partea de proiectare, se ceruseră date tehnice de către proiectant din întreaga lume de la fabricile care produc această țeavă din GLP, deci este o țeavă specifică alimentării cu apă și care, de regulă, la astfel de diametre se face pe comandă și nu prea există o capacitate atât de mare într-un termen atât de scurt să se fabrice”,  a declarat Cristian Erbașu, director general Construcții Erbașu SA.

Conferința națională a marcat finalizarea acestui proiect major, contribuind la creșterea conștientizării globale privind protejarea și monitorizarea calității apei.

×