x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Constantin Toma: „Pentru buzoieni, Alexandru Marghiloman este o legendă, pentru că a lăsat ceva în urma sa”

Constantin Toma: „Pentru buzoieni, Alexandru Marghiloman este o legendă, pentru că a lăsat ceva în urma sa”

de Redacția Jurnalul    |    10 Mai 2024   •   17:33
Constantin Toma: „Pentru buzoieni, Alexandru Marghiloman este o legendă, pentru că a lăsat ceva în urma sa”
Sursa foto: Antena 3 CNN

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a fost prezent la conferința „România Inteligentă" organizată de Antena 3 CNN, alături de cotidianul Jurnalul, pentru a discuta despre „Rolul și locul lui Alexandru Marghiloman în epocă”.

În cadrul evenimentului, care a marcat 99 de ani de la dispariția marelui om de stat Alexandru Marghiloman, născut în Buzău, primăria municipiului a anunțat că îi va dedica o zi întreagă acestuia, ca un omagiu pentru contribuția sa la istoria României.

Constantin Toma a subliniat importanța lui Marghiloman pentru comunitatea locală, afirmând că acesta este considerat o legendă de către buzoieni, datorită realizărilor sale remarcabile într-o perioadă tumultoasă a istoriei naționale.

„Pentru buzoieni, Alexandru Marghiloman este o legendă, pentru că a lăsat ceva în urma sa. În doar câteva luni în calitate de prim-ministru a reușit să facă unirea cu Basarabia. A fost de șapte ori ministru și a făcut lucruri minunate. 

A fost un om politic cu o pregătire extraordinară. Era și om de cultură, dar și un om de mare acțiune", a spus primarul municipiului Buzău.

Primarul a evidențiat eforturile recente de reabilitare a patrimoniului Marghiloman din Parcul Marghiloman din municipiu. Patru clădiri, printre care și Conacul Marghiloman, au fost supuse unor ample lucrări de restaurare, într-o încercare de a aduce în prim-plan moștenirea culturală și istorică a lui Marghiloman.

"Aducem un omagiu la aproape un secol de la trecerea în neființă a lui Alexandru Marghiloman prin restaurarea și punerea în valoare a unor elemente semnificative ale moștenirii sale. Aceste eforturi nu sunt doar pentru comunitatea locală, ci pentru întreaga țară, deoarece Marghiloman a contribuit semnificativ la istoria și dezvoltarea României", a declarat primarul Constantin Toma la Antena 3 CNN.

 

×