x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Sebastian Burduja anunță un nou Hub pentru tehnologii sustenabile și de reciclare în România

Sebastian Burduja anunță un nou Hub pentru tehnologii sustenabile și de reciclare în România

de Redacția Jurnalul    |    28 Mai 2024   •   19:15
Sebastian Burduja anunță un nou Hub pentru tehnologii sustenabile și de reciclare în România
Sursa foto: Antena 3 CNN

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a anunțat la conferința națională „Lideri pentru viitor – sustenabilitate, viziune, inovație” implementarea unei noi măsuri în România, inspirată dintr-o inițiativă portugheză. Măsura vizează crearea unui hub destinat tehnologiilor românești de sustenabilitate și reciclare, menit să sprijine producerea de servicii și produse de ultimă generație.

„Este similar cu tranziția energetică. Trebuie să investim sume semnificative pentru a obține o energie cât mai verde, fără a compromite securitatea energetică și competitivitatea prețurilor, care influențează atât standardul de trai, cât și mediul economic românesc. Acest lucru se poate realiza transformând România rapid într-un lider. Adoptând ultimele tehnologii, putem să îi ajungem și chiar să îi depășim pe cei din Europa de Vest, Statele Unite, Japonia și China”, a explicat Burduja.

El a menționat că modelul portughez, cunoscut sub numele de „fabrica de unicorni”, a servit drept inspirație. Aceasta a fost implementată în Lisabona, regenerând un spațiu urban și atrăgând start-up-uri cu potențial mare, companii multinaționale, firme locale și instituții de stat pentru a crea un ecosistem favorabil inovării.

„Am început deja acest ecosistem la Ministerul Energiei și săptămâna trecută am avut o întâlnire de lucru cu mari companii din domeniul energetic și IT. Un astfel de hub ar putea viza tehnologii românești pentru sustenabilitate și reciclare, contribuind la inovarea și crearea unui viitor nou pentru România”, a adăugat ministrul Energiei.

Burduja a subliniat importanța producerii serviciilor și produselor necesare pentru viitor, afirmând că acest lucru ar permite României să devină un lider în domeniu, reducând astfel dependența de importuri.

Postul de televiziune Antena 3 CNN, parte a Intact Media Group, alături de cotidianul Jurnalul, a organizat, în cadrul proiectului RO 3.0, conferinţa naţională "Lideri pentru viitor – sustenabilitate, viziune, inovație".

×