x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Calendar Calendar 3 iulie (Luni)

Calendar 3 iulie (Luni)

de Ramona Vintila    |    03 Iul 2009   •   00:00

● Soarele a răsărit la 5:36 , a apus la 21:03 ● Luna a răsărit la 5:18, a apus la 21:42 ● Sărbătoare creştină: Sfântul Mu­ce­nic Iachint; Sfântul Anatolie, Patri­ar­hul Constantinopolului


S-a întâmplat la 3 iulie 1989
● În Afganistan, formaţiunile opoziţiei armate au continuat să bombardeze cu arme grele, rachete şi tunuri diferite, provocând moar­tea mai multor civili, inclusiv femei şi copii. În pofida continuării de către opoziţia intransigentă a operaţiunilor militare împotriva armatei guvernamentale, nu­me­roşi refugiaţi s-au reîntors în Afganistan, manifestându-şi do­rin­ţa de a participa la activitatea de reconstrucţie a ţării

● În oraşul Kotka (Finlanda) a avut loc o conferinţă inter­na­ţională a ecologiştilor, desfăşurată sub de­viza "Baltica, marea noastră co­mună", la care au participat de­legaţi din 11 ţări europene, a avut loc. În re­zoluţia adoptată, participanţii au cerut proclamarea Mării Baltice ca zonă denuclearizată şi au evi­den­ţiat necesitatea adoptării unui program care să permită reducerea poluării Mării Baltice cu reziduuri industriale

● Poliţia sud-coreeană a arestat, în ultimele zile, 2.757 de studenţi în legătură cu participarea lor la demonstraţii în care cereau să se acorde tineretului din Coreea de Sud posibilitatea de a lua parte la Festivalul Mondial al Tineretului şi Studenţilor de la Phenian.


Vremea
În ţară, vremea a fost în general răcoroasă şi instabilă în majoritatea zonelor ţării, cu cerul temporar noros. Au căzut averse de ploaie cu descărcări electrice mai frecvente în nordul şi estul teritoriului, precum şi în zona de munte. În rest, s-au semnalat ploi izolate, îndeosebi în cursul după-amiezii. Cantităţile de apă au depăşit, izolat, 25 de litri pe metru pătrat, mai ales în zona de munte. Vântul a suflat slab până la moderat. Temperaturile minime au fost cuprinse între 10 şi 20 de grade, iar cele maxime s-au situat în intervalul 22-32 grade.

În Bucureşti, vremea a fost în ge­neral instabilă, cu cer temporar noros. Au căzut averse de ploaie, în­oţite de descărcări electrice în cursul după-amiezii. Temperatura ma­ximă a zilei s-a situat în jurul valorii de 28 de grade, iar minima nocturnă a fost de 15-16 grade.

 

Tv 3 iulie 1989
● 19:00 Telejurnal
● 19:25 Ctitorii ale Epocii de Aur
24 de ani - Congresul IX
Acolo unde două râ­uri se-ntâlnesc
Redactor Anca Arion
● 19:45 Ştiinţa pentru toţi
Redactor Dana Popescu
● 20:15 Industria - programe priori­tare
În spiritul sarcinilor subliniate de to­varăşul Nicolae Ceauşescu
Creş­te­rea spritului gospodăresc în utilizarea resurselor materiale şi umane
Redactor Florica Rădulescu
● 20:35 Tezaur folcloric în concert. Cântecul amintirii
Mari formaţii de odi­nioară: orchestra "Barbu Lău­taru" a Filarmonicii din Bucureşti. In­vi­taţi: Ro­dica Bujor şi Io­nel Bu­diş­tea­nu. Păs­trători de vechi tradiţii ro­mâneşti: an­samblul "Mara" din Si­ghetul Mar­ma­ţiei
Redactor Marioara Murărescu
● 21:00 Localităţile ţării în anul 45 al revoluţiei. Însemne ale urbanizării
Redactor Melania Coman
● 21:20 Din lumea capitalului. Documentar
Redactor Nicolae Melinescu
● 21.35 Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie
Versuri patriotice, revoluţionare
Redactor Ruxandra Garofeanu
● 21:50 Telejurnal
● 22:00 Închiderea programului

 

Anunţuri
CERERI ŞI OFERTE DE SERVICIU
● Teatrul Fantasio Constanţa anun­­ţă concurs pentru ocuparea posturilor vacante conform legislaţiei în vigoare: Secţia de balet contemporan şi clasic 4 posturi balerine, două posturi balerini; Secţia re­vistă - 4 posturi balerine, un post solistă balet, două posturi balerini, un post solist vocal, un post actor, două posturi instrumentişti (vioa­ră, saxofon); Secţia muzicală pentru copii şi tineret - un post actor, un post actriţă, un post instrumentist (saxofon). Concursul va avea loc în ziua de 24 iulie a.c. orele 10 la sediul teatrului Bd. Republicii nr.11.
● Centrala Industrială de Reparaţii Auto, cu sediul în Bucureşti str. Clăbucet nr. 68, sectorul 1, (tramvai 55, autobuz 105), încadrează de urgenţă în condiţiile legii nr. 12/1971, pentru activitatea de proiectare, ingineri în specialitatea: TCM, MUS, Auto, Construcţii industriale şi civile, Tehnologia sudării, me­talurgie, cu domici­liul stabil în Bucureşti.
Căutăm persoană pentru su­pra­veghere băieţel 3 ani (cu­nos­cătoare limba engleză), zona Vatra Luminoasă, Parcul 23 August.

VÂNZĂRI
● Rame pentru tablouri, bibliotecă colţar perete, măsuţe piedestal marmură, radio Bucur, televizor Venus, podoabe, pălării retro, slipuri, şorturi, rochie albă, îmbrăcăminte, diverse obiecte, videorecorder Goldstar.
● Bibliotecă completă, clasoare fila­telice, haină lungă bărbătească din piele 48 şi scurtă de damă 46, d­e­o­sebite, diverse obiecte discotecă, de decoraţiuni interioare şi uz personal, vând urgent. Cumpăr costum şi scurtă blue jeans îmblănită.

×
Subiecte în articol: calendar