x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Din dosarele Securităţii Austeritate în familia Brucan

Austeritate în familia Brucan

21 Mai 2009   •   00:00

În discuţiile purtate la domici­liu, în ziua de 20 mai a.c., soţii Brucan au continuat să comenteze ştirile difuzate la postul de radio Europa Liberă.



În context, referindu-se la po­ziţia lor în cartier, Brucan Alexandra şi-a consultat soţul, fără ca acesta să-i dea un răspuns, în le­gătură cu părerea pe care şi-au format-o vecinii despre ei, în con­diţiile în care în zonă a apărut un subofiţer de miliţie.

Concomitent, Brucan Silviu le-a atras atenţia să (fie) mai raţionali în privinţa consumului, deoarece, "deşi au bani, încă nu au relaţii şi, în această direcţie, trebuie acţio­nat (pe) viitor pentru a-şi rezolva problemele de aprovizionare".

Între orele 8:45-9:45 şi 1:05-12:10, Brucan (Silviu) s-a plimbat prin cartier, prilej în care a făcut şi unele cumpărături.

Nicolae Mircea a continuat să insiste să-i fie aprobată cererea sa de concediu, aducând aceleaşi ar­gumente... răspuns că proble­mele profesionale pe care le are nu sunt atât de multe şi presante (aşa că) cererea sa nu poate fi solu­ţionată favorabil.
Document din volumul: Dosarul Brucan. Documente ale Direcţiei a III-a Contraspionaj a Departamentului Securităţii Statului (1987-1989), Iaşi, Editura Polirom, 2008, p. 647-648

×
Subiecte în articol: din dosarele securităţii