x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Din dosarele Securităţii Brucan dorea să-şi verifice contul în valută

Brucan dorea să-şi verifice contul în valută

12 Mai 2009   •   00:00

Strict secret ● Notă



1. În cursul dimineţii de 9 mai a.c., Brucan Silviu a purtat la domiciliu o discuţie cu membrii familiei din care rezulta intenţia sa de a efectua o deplasare la Banca Română de Comerţ Exterior în vederea stabilirii dacă mai poate folosi disponibilul din contul său valutar, precum şi pentru efectuarea unor cum­părături. În context, ginerele său, Nicolae Mircea, l-a sfătuit să nu se depărteze prea mult de casă pentru "a nu i se întâmpla ceva", fapt cu care acesta nu s-a declarat de acord, afirmând că "eu cred că mai curând m-ar apăra ei". Pentru orice even­tualitate, Nicolae Mircea s-a oferit să-l însoţească pe timpul deplasării în oraş.
De asemenea, Brucan Silviu a analizat cu soţia sa şi ginerele său modalităţile de acţiune în vederea vinderii autoturismului în con­diţiile în care telefonul lor nu func­ţionează.

2. Brucan Silviu împreună cu Nicolae Mircea s-au deplasat în cursul zilei la Banca Română de Comerţ Exterior şi la mai multe magazine Shop, pentru cumpărături, fapt despre care (...) anterior pe mi­li­ţianul aflat în faţa casei lor.
Nr. D-3/00184.469
Din (...) mai 1989

Document din volumul Dosarul Brucan. Documente ale Direcţiei a III-a Contraspionaj a Departamentului Securităţii Statului (1987-1989), Iaşi, Editura Polirom, 2008, p. 642

×
Subiecte în articol: din dosarele securităţii