x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Din dosarele Securităţii Dumitru Iuga îşi lua măsuri de contrafilaj

Dumitru Iuga îşi lua măsuri de contrafilaj

10 Dec 2009   •   00:00
Strict Secret ● Exemplar unic ● Ministerul de Interne
Departamentul Securităţii Statului ● Serviciul Independent de Filaj
Nr. 00198325 din 10.XII.1989
Note: (semnătura indescifrabilă)
Către Serviciul 110 ● Notă privind filajul obiectivului "Iorgu" efectuat în ziua de 9.12.1989 de la ora 5:30 până la ora 23:00


Activitatea obiectivului

La ora 11:15, "Iorgu" a ieşit de la domiciliu, s-a oprit în faţa intrării unde a privit circa 2' la persoanele care treceau sau staţionau, apoi a traversat B-dul Bucureştii Noi şi s-a oprit în staţia ITB Jiului.

Aici "Iorgu" a aşteptat circa 2' privind atent la persoanele din apropierea sa, apoi a plecat pe B-dul Bucureştii Noi şi la ora 11:23 a intrat în magazinul "Alimentara" din Complexul Comercial "Înfrăţirea".

Din magazin, "Iorgu" a ieşit imediat, a traversat B-dul Bucureştii Noi şi a intrat în Complexul Comercial.

Din complex, "Iorgu" a ieşit imediat fără a cumpăra ceva, a mers pe aleile dintre blocuri, B-dul Gloriei, privind deseori în urma sa, a continuat pe aleea din spatele imobilului în care domiciliază şi, la ora 11:35, a intrat la adresa nouă din Str. Jiului nr. 6, sc. C (nu s-a putut stabili apartamentul din motive de conspirativitate).

La ora 11:40, "Iorgu" a ieşit de la adresă, a mers pe aleile dintre blocuri, B-dul Bucu­reş­tii Noi, privind atent în jurul ori în urma sa şi s-a oprit la intrarea în imobilul în care domi­ci­liază. După ce a privit în direcţia din care a venit, precum şi la persoanele din jur timp de circa 1', "Iorgu" a intrat la domiciliu.

La ora 13:50 "Iorgu" a ieşit de la domiciliu împreună cu soţia, au mers pe B-dul Bucureştii Noi şi au intrat în Complexul Comercial.

La ora 15:15, "Iorgu" a ieşit din complex, a mers pe B-dul Bucureştii Noi şi la ora 15:20 a intrat la domiciliu.

La ora 15:30, "Iorgu" a ieşit având în mână o sacoşă şi două cartoane pentru ouă, a mers pe B-dul Bucureştii Noi, a intrat în Comple­xul Comercial, a lăsat cartoanele pentru ouă soţiei, apoi a ieşit, a mers pe B-dul Bucureştii Noi şi la ora 15:50 a intrat la domiciliu.

La ora 16:10, "Iorgu" a ieşit, a mers pe B-dul Bucureştii Noi şi a intrat la Complexul Co­mercial.

La ora 17:50, "Iorgu" a ieşit împreună cu soţia, având în mâini mai multe cumpărături efectuate (ouă, ulei, zahăr), au mers pe B-dul Bucureştii Noi şi la ora 18:05 au intrat la domiciliu.
Şef serviciu (semnătură indescifrabilă)
Extras din dosarul de urmărire informativă a lui Dumitru Iuga, provenit din arhiva CNSAS

×
Subiecte în articol: din dosarele securităţii