x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Din presa internaţională Elveţia: Cazul drepturilor omului în România

Elveţia: Cazul drepturilor omului în România

07 Feb 2009   •   00:00

Geneva – Primul-ministru francez Michel Rocard a declarat luni că cere de urgenţă Comisiei ONU pentru Drepturile Omului să investigheze situaţia din România. A adăugat că există plângeri privitor la distrugerea unor întregi sate ro­mâneşti, ca urmare a programului de restructurare comandat de conducătorul comunist Nicolae Ceau­şescu.



Fostul rege Mihai de România a intervenit săptămâna trecută pe lângă Comisia ONU pentru Drepturile Omului pentru a se face tot posibilul să se pună capăt la ceea ce el califica a fi "regatul terorii" lui Ceauşescu, şi să salveze poporul de foamete.
El Nuevo Herald, Miami, Florida, 7 februarie, 1989 – Articol preluat de la Agenţia Infomina


Excedent pentru România
Agenţia oficială de presă de la Bucureşti – Agerpres – a anunţat că România a înregistrat în 1988 un excedent comercial de 4 miliarde de dolari, rezultat care permite preşedintelui Nicolae Ceauşescu să-şi continue obiectivul de a lichida datoria externă. A început o politică agresivă de exporturi, care vizează mai ales produsele alimentare, în scopul de a accelera rambursarea împrumuturilor. Totodată, conform diplo­ma­ţilor occidentali, această politică a dus la raţionalizarea hranei, căldurii şi curentului electric.
Le Monde din 7 februarie 1989 – Articol preluat de la Agenţia Infomina

×
Subiecte în articol: din presa internaţională