x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Din presa internaţională Ungaria sesizează Organizaţia Naţiunilor Unite privind România

Ungaria sesizează Organizaţia Naţiunilor Unite privind România

03 Mar 2009   •   00:00

Geneva - Luând cuvântul în faţa Comisiei Naţiunilor Unite pentru drepturile omului, secretarul de Stat maghiar pentru Afaceri Externe, Gyula Horn, a declarat: "Drepturile civice, drepturile sociale, economice şi culturale ale individului şi ale naţionalităţilor sunt sfidate şi încăl­cate în România".



Fără a ezita, diplomatul maghiar s-a declarat dispus să susţină numirea unui raportor ONU chemat să ancheteze violările comise de regimul de la Bucureşti.

"Considerăm că demolarea satelor, distrugerea patrimoniului istoric şi cultural, interdicţia la care sunt supu­se minorităţile de a-şi folosi propria limbă, asimilarea forţată şi limitarea libertăţii religioase constituie violări ale drepturilor omului", a declarat ministrul maghiar, adăugând că din cauza celor 13 mii de refugiaţi sosiţi în ţara sa din România – dintre care cel puţin jumătate ilegal – ţara sa in­ten­ţionează să adere la Convenţia pen­tru refugiaţi din 1951 şi o misiune UNWRA a fost deplasată în Ungaria.
Adeverul (Israel), 3 martie 1989
Articol primit prin bunăvoinţa doamnei Ditza Goshen, coordonatoare a Centrului de Studiu şi Cercetare a Istoriei Evreilor din România de la Universitatea Ebraică din Ierusalim

×
Subiecte în articol: din presa internaţională