x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Jurnale personale 1 ianuarie 1989 – La mulţi ani!

1 ianuarie 1989 – La mulţi ani!

22 Dec 2008   •   00:00

Incredibil cât de repede trec anii. Parcă numai acum două-trei săptămâni era 1 ianuarie 1988. Am des­luşit aceasta azi-noapte la părintele Argatu, după ce ne-a citit din moliftele Sfântului Vasile la 12:00. Ne-a zis că orele sunt nu­mărate si că "vre­murile noi" se apropie. Dar ele nu vor aduce pentru oamenii lui Dumnezeu bu­curii, ci nu­mai întristări şi lupte mari, de aceea Dumnezeu scur­tează timpul oa­menilor.



Desigur, este vorba de timpul duhovni­cesc, căci zilele ca ore şi minute sunt aceleaşi, dar puterea de a trăi a omului în parcursul ace­luiaşi timp nu mai este cea de acum doi-trei ani, nimeni nu mai este acelaşi şi aproape că nimeni nu mai poate să facă nimic din ce îşi propune. Aceasta este de la Domnul, ca semn că lumea trebuie să se po­căiască, să se pregă­tească, nu numai fiecare individ în parte, ci toţi, în general, ca naţiune în faţa lui Dumnezeu vor da socoteală de toate relele şi smintelile pe care le-au făcut altor neamuri.

În mod special, a subliniat dânsul, avorturile grăbesc sfârşitul şi cei care invocă sărăcia şi lipsurile pentru a face astfel de crime se dovedesc a fi mincinoşi în faţa altor familii, cum ar fi a dânsului, de pildă, unde există şi preoţi care au 15 copii cu un salariu minim de 2.000 de lei pe lună şi totuşi copiii sunt sănătoşi, la şcoală şi, cu mila şi grija lui Dumnezeu, se cresc unii pe alţii (căci cei mari îi ocrotesc şi îi îngrijesc pe cei mici). Dar în aceste familii nu există ieşit în discoteci, nunţi, petreceri, nu există desfătări sau desfrânări, nu există bătăi, beţii, politică, min­ciuni. Trăiesc toţi în frica şi dragostea de Dumnezeu.

Foarte greu pot pricepe tinerii (17-20 de ani) în zilele noastre astfel de lucruri, din cauză că nu au nici cea mai mică atingere a Duhului Sfânt şi nici dreapta judecată, astfel că vrăjmaşul se străduieşte să le înhaţe sufletele şi să-i facă slujitori ai lui. După modelul lui Hristos, Care a spus: Lăsaţi copiii să vină la Mine, se pare că şi Antihristul va chema tineretul, şi ei vor răspunde, pentru că vor avea deja creierul îmbâcsit de comunism, ateism, satanism, totul pavoazat cu muzică rock şi revolte la maximum. Doamne, ai milă de noi toţi!
Monica Fermo

×
Subiecte în articol: jurnale personale