Ion Sârbu, secretar al CC al PCR, l-a primit în vizită de lucru pe omologul său cehoslovac, Ivan Knotek. La Bacău a fost vernisată o expoziţie de artă tradiţională a indienilor din Canada. În Valea Jiului, producţia de cărbune era cu mult peste cifrele de plan, conform raportărilor oficiale.
SCHIMB DE EXPERIENŢĂ ROMÂNO-CEHOSLOVAC
La invitaţia Comitetului Central al PCR, a sosit la Bucureşti Ivan Knotek, secretar al Comitetului Central al Partidului Comunist din Cehoslovacia. Tovarăşul Knotek a avut o întrevedere cu Ion Sârbu, secretar al CC al PCR, în cadrul căreia s-a efectuat o "informare reciprocă privind preocupările celor două partide în legătură cu dezvoltarea economico-socială, perfecţionarea organizării şi conducerii activităţii economice şi în diferite alte domenii din România şi Cehoslovacia". La convorbiri a participat şi Jan Papp, ambasadorul Republicii Socialiste Cehoslovace în România. Întrevederea s-a încheiat printr-o vizită la noile construcţii edilitare şi cartiere de locuinţe din Capitală.
VICTORIE LA HANDBAL
În prima zi a competiţiei internaţionale masculine de handbal "Turneul Campionilor", desfăşurat la Doboj (Iugoslavia), echipa Steaua Bucureşti a întrecut cu scorul de 23-22 (8-9 la pauză) formaţia locală Sloga.
EXPOZIŢIE CANADIANĂ LA BACĂU
La Galeriile de artă din Bacău a fost deschisă expoziţia etnografică canadiană "Poporul cedrului", care ilustra "bogăţia şi originalitatea artei indienilor de pe coasta de vest a Canadei, măiestria şi talentul lor în realizarea unor frumoase lucrări executate în lemn de cedru". La vernisaj a participat ambasadorul Canadei în România, Saul Grey, alături de reprezentanţi ai autorităţilor locale şi oameni de cultură din municipiu.
VALEA JIULUI, PE VAL
În cadrul competiţiei "Întrecerea socialistă '89", minerii de la Întreprinderea Minieră Câmpul lui Neag au raportat depăşirea sarcinilor de plan, de la începutul anului, cu 16.000 tone de cărbune. Conform raportărilor oficiale, performanţe deosebite realizaseră şi minerii de la Întreprinderea Minieră Lonea, care depăşiseră planul, tot de la începutul anului, cu 28.300 tone de cărbune.
"TEMEINICĂ PREGĂTIRE" PENTRU PERIOADA DE STABULAŢIE
Toamna bătea la uşă - mai era o zi până când românii intrau în luna septembrie. Responsabilii agriculturii trebuiau, în consecinţă, să dea semnale "la centru" că anotimpul rece nu-i va prinde pe picior greşit, aflându-se cu toate pregătirile "la zi". Spre exemplu, zootehniştii de la Consiliul Unic Agro-Industrial Gilău (jud. Cluj) au raportat că "până în prezent toate spaţiile de cazare (adăposturi, saivane) au fost revăzute, curăţate şi dezinfectate. În raport cu efectivele existente, precum şi cu evoluţia acestora în perspectivă, la CAP Săvădisla şi Şuţu s-au luat măsuri de extindere a spaţiilor de cazare. Deoarece evoluţia efectivelor a ridicat şi probleme privind sporirea cantităţilor de furaje, la CAP Gilău au mai fost executate trei celule de siloz, la CAP Ciurila s-a amenajat un fânar, iar la ferma de la Luna a CAP Floreşti, două fânare. Tot în cadrul acţiunii de pregătire a spaţiilor de cazare au fost completate geamurile, se acţionează pentru punerea în stare de funcţionare a bucătăriilor furajere şi instalaţiilor cu care sunt dotate unele grajduri".
SE STRÂNGEA RECOLTA DE FLOAREA-SOARELUI
Comandamentul Judeţean al Agriculturii Iaşi a dat dispoziţie unităţilor din subordine să se îngrijească de recoltarea grabnică a producţiei de floarea-soarelui. După ploile ce căzuseră în ultima vreme, pe terenurile zvântate, tractoriştii şi cooperatorii au acţionat în Consiliile Unice Agro-Industriale Holboca, Hârlău, Popricani, Podul Iloaiei. Pentru a putea încheia recoltatul, conducerea Comandamentului Judeţean al Agriculturii a dat dispoziţie să se continue recoltatul cu mijloace mecanizate, direct din lan. Astfel, responsabilii staţiilor de maşini şi tractoare, şefii secţiilor de mecanizare şi şefii de fermă trebuiau să asigure reglarea corespunzătoare a combinelor, a căror direcţie de înaintare în lan trebuia să fie pe direcţia urmelor lăsate în primăvară de secţiile semănătorilor. Pentru valorificarea la maximum a producţiei, comisiile de cultură agricole aveau datoria să mobilizeze oameni în urma combinelor pentru strângerea capitulelor căzute, să verifice temeinic fiecare tarla recoltată, să se asigure că s-a adunat producţia în întregime, după care, înainte de efectuarea arăturilor, suprafeţele respective să fie păşunate.
GRINDINA AFECTASE PRODUCŢIA DE VIŢĂ-DE-VIE
Căderile de grindină din ultima perioadă în judeţul Iaşi i-au determinat pe agronomii de la Asociaţia Economică Intercooperatistă Cozmeşti şi de la CAP-urile din Bohotin, Şipote, Cârjoaia etc. să urgenteze culesul strugurilor.
NOI STAŢII DE SALVARE LA CRAIOVA
În vederea îmbunătăţirii serviciilor medicale de urgenţă, staţia de salvare din Craiova şi-a organizat trei noi puncte, respectiv în cartierul Craioviţa Nouă şi pe platformele industriale din estul şi nord-vestul municipiului. Sucursalele erau dotate cu telefoane şi staţii de radio emisie-recepţie, precum şi cu echipaje care se puteau deplasa la domiciliile bolnavilor.