x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special 22 august (marţi)

22 august (marţi)

22 Aug 2009   •   00:00

● Soarele a răsărit la: 6:26 a apus la 20:10 ● Luna a răsărit la: 22:32, a apus la 13:05 ● Sărbătoare creştină: Sf. Mc. Agatonic, Antuza, Zotic, Irineu şi Or



S-a întâmplat la 22 august 1989
● Revărsarea apelor fluviului La Plata, ca urmare a ploilor torenţiale care au căzut timp de mai multe zile, a lăsat fără adăpost mii de locuitori din provincia argentiană Buenos Aires. Ploile au determinat creşterea cu peste trei metri a nivelului apelor.
● În luna iunie, în metroul din New York, rata criminalităţii a crescut cu 5,8% în comparaţie cu perioada similară a anului anterior, au anunţat autorităţile locale. Datele statistice atestau că în luna iunie în metroul din New York au fost săvârşite 1.380 de delicte, inclusiv două crime, 121 de atacuri armate, 579 de furturi.
● În fiecare an, 5.000 de specii animale, mai ales din zona pădurilor tropicale, dispar de pe Terra, iar multe altele sunt pe cale de dispariţie, avertizau oamenii de ştiinţă reuniţi în acele zile la Roma, în cadrul unui congres organizat de Uniunea internaţională pentru conservarea naturii. Participanţii relevau că de multe ori era vorba despre fiinţe mici, cum sunt insectele, dar dispariţia acestora, în special din pricina acţiunilor de despădurire masivă, deteriorau mediul înconjurător. Totodată, se afla în pericol şi cel mai mare ma­mifer terestru, elefantul african, în ultimii 15 ani numărul elefanţilor scăzând de la un milion la 500.000.


Vremea
În ţară, deşi temperatura aerului a marcat o uşoară scădere, vremea a fost călduroasă, cu cer senin în vest şi sud şi mai mult senin în rest. Cu totul izolat în vestul şi sudul ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte, au fost posibile descărcări electrice şi averse de ploaie. Vânt slab până la moderat. Maxima a fost cuprinsă, în general, între 25 şi 31 grade, iar minima nocturnă între 10 şi 21 grade. În Bucureşti, deşi temperatura aerului a marcat o uşoară scădere, vremea a fost caldă, cu cer variabil. Maxima a fost cuprinsă între 29-31 grade, iar minima între 18 şi 19 grade.



Tv 22 august 1989
● 19:00 Telejurnal
Ţara în ajunul marii sărbători naţionale
● 19:40 Gloriosul drum al revoluţiei
Revoluţia din august 1944 - încununare a luptei poporului român pentru libertate socială şi independenţă naţională
Redactor Horia Vasiloni
● 20:05 Cinstire patriei şi marelui erou. Spectacol literar-muzical-coregrafic
● 21:05 Sub conducerea partidului, a tovarăşului Nicolae Ceauşescu, măre­ţe înfăptuiri în anii socialismului
Industrializarea, opţiunea politică fundamentală a României. Justeţea politicii Partidului Comunist Român de repartizare a venitului naţional pentru fondul de acumulare şi dezvoltare
Redactor Alexandru Popescu
● 21:30 Ctitorii ale Epocii de Aur
Epoca Nicolae Ceauşescu. Repere de marcă ale civilizaţiei noastr socialiste
Redactor Anca Arion
● 21:50 Telejurnal
● 22:00 Închiderea programului


Anunţuri
CERERI ŞI OFERTE DE SERVICIU

● Întreprinderea Apollo (lângă parcul Libertăţii) încadrează urgent un revizor contabil pr. CFI.
● Institutul Proiect Bucureşti încadrează controlori poartă (paz­nici). Solicitanţii trebuie să aibă domiciliul stabil în municipiul Bucureşti.
● Staţia de Salvare a Municipiului Bucureşti încadrează conform Legii 12/1971, paznic-sediul Vitan Bârzeşti.

VÂNZĂRI
● Vând televizor Cromatic.
● Vând motor Diesel nou, remorcă Padeş 1000.
● Vând orgă electronică, sintetizator, Yamaha PSR 41, 5 octave, stereo, memorie.

×
Subiecte în articol: special