x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Calendar 16 decembrie (sâmbătă)

Calendar 16 decembrie (sâmbătă)

16 Dec 2009   •   00:00

● Soarele a răsărit la 7:45, a apus la 16:37 ● Luna a răsărit la 20:54, a apus la 10:48 ● Sărbătoare creştină: Sf. Prooroc Agheu; Sf. Mc. Marin; Sf. Împără­tea­să Teofana



S-a întâmplat la 16 decembrie 1989
● La Ankara a fost semnat protocolul guvernamental dintre Turcia şi Albania privind cooperarea bilate­rală în domeniul transportului rutier internaţional.
● După cum relata agenţia TASS, în mai multe oraşe din Uniunea Sovietică se înregistra începutul unei epidemii de gripă care-i afecta cel mai mult pe copii, adolescenţi şi bătrâni. La Moscova se înregistrau zilnic 35.000 de cazuri de gripă, dar acest "prag" era depăşit în 15 oraşe, între care şi Leningrad.
● La Havana s-a încheiat consfătuirea naţională de lucru a cadrelor de conducere ale Partidului Comunist din Cuba. În cadrul reununii a fost analizat modul în care erau îndeplinite programele de dezvoltare economică şi socială a ţării. În cuvântarea rostită la încheierea întâlnirii, Fidel Castro, prim-secretar al CC al PC din Cuba, a subliniat necesitatea unei evoluţii pozitive în sectoarele care asigurau dezvoltarea multilaterală a ţării.


Vremea
În ţară, vremea a fost deosebit de caldă pentru această perioadă, iar cerul variabil, mai mult noros în vestul, centrul şi nordul ţării, unde temporar a plouat. În celelalte zone, ploi izolate. Vântul a prezentat unele intensificări în cea mai mare parte a teritoriului, predominant din sector vestic cu viteze cuprinse între 135 şi 55 km/oră iar în zonele de munte cu viteze de peste 100 km/h. Temperaturile maxime au fost cuprinse în general între 8 şi 16 grade, iar cele minime nocturne, între 0 şi 8 grade, mai coborâte în depresiuni. În nord-vestul şi centrul ţării au fost condiţii ca să se producă polei.
În Bucureşti, vremea a fost caldă pentru această perioadă, cu cerul variabil. Vântul a suflat slab până la moderat. Temperatura maximă a fost în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă nocturnă, între 1 şi 5 grade.


Tv 16 decembrie 1989
● 13:00 Telex
● 13:05 La sfârşit de săptămână
Melodii populare cu: Mariana Stănescu, Leontina Pop, Rodica Manciu, Elena Stanciu. Istorie nouă la Curtea de Argeş. Reportaj. Redactor Mădălina Tudor. Desene animate. Moment coregrafic cu ansamblul de balet al Operei Române din Timişoara. Din Fono-Filmoteca de aur Armonii lirice cu Lucia Ţibuleac. Înalt şi senin orizont românesc. Versuri şi muzică Telesport Autograf pe portativ: compozitorul George Grigoriu. Cântă: marina Florea, Eliza Peneoaşi, Nicolae Ţăranu. Redactori coordonatori: Ana Potra, Ovidiu Dumitru
● 14:45 Săptămâna politică
● 15:00 Închiderea programului
● 19:00 Telejurnal. Înfăptuim hotă­râri­le marelui forum al comu­niştilor români!
● 19:25 Sub tricolor, sub roşu steag. Versuri patriotice, revoluţionare
19:35 Teleenciclopedia Redactori: Cornelia Rădulescu, Ioan Ionel
● 20:05 Melodii... melodii Emisiune muzical-distractivă Îşi dau concursul: Angela Similea, Elena Cârstea, Marius Ţeicu, balerinii Mihai Tugearu, Mihaela Ţigănuş, Carmen Gheorghe, Gheorghe Angheluş Redactor Titus Munteanu
● 20:35 Film artistic Oraşul în pericol
● 22:05 Telejurnal
● 22:15 Crizantema de Aur Selecţiuni din Concursul de interpretare a romanţei - Târgovişte, 1989 Redactor Florentina Satmari
●22:30 Închiderea programului


Anunţuri
CERERI ŞI OFERTE DE SERVICIU

Instituţie Centrală încadrează urgent electromecanici şi paznici-portari la sediul central şi platforma Otopeni.
Liceul industrial numărul 36 (Ion Creangă), perimetrul Piaţa Unirii Bucureşti strada Cuza Vodă 51, încadrează urgent prin concurs, conform legii 12/1971, bibliotecar cu studii superioare.
RECOOP (întreprindere de recla­mă şi publicitate) încadrează prin con­curs economist şi revizor ges­tiune.

VÂNZĂRI
Vând maşină tăiat lemne (Drujba), magnetofon Akay 1722 W, videocasete sistem 2000.
Vând cameră video Naţional WN 8400.

×
Subiecte în articol: special