x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Calendar 3 august (joi)

Calendar 3 august (joi)

03 Aug 2009   •   00:00

● Soarele a răsărit la 6:04, a apus la 20:38 ● Luna a răsărit la 7:47, a apus la 21:29 ● Sărbătoare creştină: Cuvioşii Isaa­chie, Dalmat şi Faust; Sfânta Miro­no­siţă Salomeea



S-a întâmplat la 3 august 1989
● La acel moment în RFG trăiau între 50.000 şi 100.000 de pur­tă­tori ai virusului HIV. Oficial au fost în­registraţi 33.338 de purtători. Pe de altă parte, de când a început ope­raţiunea de culegere a datelor statistice privind numărul bolnavilor de SIDA, această boală necruţătoare a omorât în RFG 1.560 de persoane.
● Numărul toxicomanilor din Amsterdam era estimat în acel mo­ment la 7.000-8.000 de persoane, se arăta în comentariile presei locale. Acestora li se adăugau peste 2.000 de consumatori de droguri veniţi din străinătate, care conside­rau că acolo piaţa narcoticelor era mai "conve­nabilă şi mai sigură".

Vremea
Vremea a fost caldă cu cerul parţial noros. Au căzut ploi însoţite, pe alocuri, de descărcări electrice şi izolat de grindină. În restul teritoriului, ploile au căzut sub formă de aversă. Vântul a prezentat unele intensificări în estul ţării şi în zonele de munte. Temperaturile minime au fost cu­prinse între 10 şi 18 grade, mai cobo­râte în centrul şi nordul ţării, iar cele maxime s-au situat între 22 şi 32 de grade. În Bucureşti, vremea a fost frumoasă, cu cer parţial noros. Spre după-amiază au căzut averse de ploaie, însoţite de descărcări electrice. Temperatura minimă s-a situat în jurul valorii de 18 grade, iar cea maximă între 22 şi 32 de grade.


Tv 3 august 1989
● 19:00 Telejurnal. În întâmpinarea marii noastre sărbători naţionale
● 19:25 Gloriosul drum al Revo­luţiei. Lupta poporului român împotriva războiului, a odiosului dictat de la Viena, a terorii fascisto-hitleriste. ● Documentar ● Redactor Horia Vasiloni
● 19:45 Proiectul Programului - Directivă al Congresului al XIV-lea al PCR - Însufleţitor program de ascensiune a României ● Zootehnia ● Redactor Emanuel Isopescu
● 20:05 Laureaţi ai Festivalului naţional "Cântarea României" ● Redactor Eugen Dumitru
● 20:25 Tinereţe - educaţie - spirit revoluţionar ● Portret de tinereţe revoluţionară la vârsta anilor de învăţătură, muncă şi creaţie ● Redactor Ana Maria Sireteanu
● 20:45 Film artistic "Nimeni nu te poate înlocui"
Producţie a studiourilor sovietice. Premieră pe ţară
Cu: Igor Kostlevski, Liudmila Nilskaia, Alioşa Şiciko, Boris Şcerbakov, Raisa Kurkina
● 21:50 Telejurnal
● 22:00 Închiderea programului


Anunţuri
CERERI ŞI OFERTE DE SERVICIU

● Întreprinderea Timpuri Noi Bucu­reşti, Splaiul Unirii nr. 165, Sectorul 3, încadrează: sudori, controlori poartă, curăţitor, mecanic, motopompist, prelucrător prin aşchiere conform Legii nr. 12/1971, cu domiciliul stabil în Municipiul Bucureşti.
● Întreprinderea de Cofetării şi Ră­co­ri­toare nr. 1, cu sediul în Bu­cu­reşti, Str. Mi­hail Moxa nr. 9, Sectorul 1, înca­drea­ză lucrători gestionari, vân­zători, primitori-distribuitori în conformitate cu prevederile Legii 12/1971 şi Le­gii 22/1969. De asemenea înca­drea­ză în conformitate cu prevederi­le artico­lului 5 din Decretul 367/1980, şef bi­rou financiar, economist contabilita­te, dactilograf, funcţionar ad­mi­nistra­tiv.
● ICEM cu sediul în Bucureşti, Str. Mehadia 39, Sector 6, încadrează prin concurs, pentru activitatea de producţie: îngineri şi tehnicieni în specialitatea mecanică, electronică, automatică cu practică în producţie de mi­nimum 4 ani, inginer constructor pentru activitatea de dirigenţie pe şantier, lăcătuşi, mecanici, electricieni, instalatori, electronişti ctg. 4 - 6. Încadrarea se face în condiţiile legii Legii 12/1971.
● Căutăm femeie internă pentru menaj la persoană singură, mediu intelectual.

CUMPĂRĂRI
● Semiremorcă pentru bagaje, motor barcă, schiuri nautice.
● Videocasete sigilate (E 195, E 180) sau înregistrate impecabil (matriţe) traduse.
● Dublu radiocasetofon, eventual sim­plu casetofon stereo, casete audio.
● Preiau contract apartament 3 ca­mere. Cumpăr semicursieră. Vând Sinclair Spectrum.
● Urgent ambielaj nou Trabant 601. Vând rotisor electric.

SCHIMBURI DE LOCUINŢE
● Apartament două camere + hol, Co­troceni, pentru apartament 3 camere, aceeaşi zonă sau ultracentral.
● Apartament două camere confort II, etaj II, Piaţa Leontin Sălăjan, pentru apartament două camere Drumul Taberei.
● Schimb apartament luxos 3 camere cărămidă, linie metrou, pentru apar­tament două camere şi garsonieră, etaje inferioare.

×
Subiecte în articol: special