x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Educaţie patriotică, prin emisiunea "Mândria de a fi cetăţean al României Socialiste"

Educaţie patriotică, prin emisiunea "Mândria de a fi cetăţean al României Socialiste"

04 Noi 2009   •   00:00



Miercuri
● 19:00 Deschiderea programului (5')

● 19:05 Invitaţi în studiourile Radiotelevi­ziunii (30')
Emisiune muzical-coregrafică cu parti­ciparea formaţiilor Radioteleviziunii, a for­maţiilor, interpreţilor şi dirijorilor afirmaţi în Festivalul naţional "Cântarea României", în festivaluri şi concursuri internaţionale.

● 19:35 Temeinica pregătire pentru muncă şi viaţă (de două ori pe lună, 15')
Documentare şi reportaje consacrate activităţii de pregătire politico-profesio­nală a tinerei generaţii, venind în sprijinul perfecţionării, reciclării şi policalificării.

În alternanţă cu:
- orientare şcolară şi profesională. Îndatorirea tineretului de a-şi însuşi cele mai înalte cunoştinţe revoluţionare (o dată pe lună, 15').
Emisiune de prezentare a diferitelor domenii de activitate, de orientare a tine­rilor spre meseriile de mineri, petrolişti, constructori, siderurgişti, agricultori şi zootehnişti. Vor fi evidenţiate preocupările pentru formarea unui tineret cu înalte cunoştinţe re­voluţionare, petnru integrarea rapidă a tine­rilor absolvenţi în circuitul producţiei, al policalificării.
- Cu spirit revoluţionar, cu responsabilitate pentru viitorul patriei (o dată pe lună, 15')
Ciclu de reportaje, documentare, dezbateri realizate în mari colective de tineri de pe noile platforme industriale ale ţării şi pe şantierele naţionale ale tineretului, care va contribui la dezvoltarea conştiinţei socia­liste şi întărirea spiritului revoluţionar pentru formarea omului nou, înaintat, la să­di­rea în conştiinţa tineretului a sentimen­telor de dragoste şi ataşament faţă de socialism, faţă de partid, faţă de popor, a mândriei de a fi cetăţean al României de azi.

● 19:50 Micul ecran petnru cei mici (10')

● 20:00 Telejurnal (25')

● 20:25 Priorităţi în economie (20')
Emisiune de politică economică, cu­prinzând dezbateri şi documentare consacrate programelor prioritare ce se de­rulează în acest cincinal, în lumina hotă­rârilor adoptate de Congresul al XIII-lea şi Conferinţa Naţională ale partidului, a orientărilor şi sarcinilor cuprinse în expune­rile tovarăşului Nicolae Ceauşescu, secretarul general al partidului.
Prezentând, în acelaşi timp, iniţiative şi realizări ale unităţilor etalon din diverse ramuri în înfăptuirea programelor prio­ritare, emisiunea va milita pentru gene­ralizarea experienţei înaintate.

● 20:45 Cei mai buni continuă
Emisiune-concurs de educaţie politică şi cultural-ştiinţifică pentru tineret (o dată pe lună, 45')
Emisiunea va fi realizată în colaborare cu Comitetul Central al Uniunii Tineretului Comunist, Consiliul Uniunii Asociaţiilor Studenţilor Comunişti din România, Consiliul Naţional al Organizaţiei Pionierilor şi Consi­liul Naţional pentru Ştiinţă şi Tehnologie.
În spiritul tezelor, orientărilor şi sar­cinilor formulate de tovarăşul Nicolae Ceauşescu, secretarul general al partidului, de tovarăşa Elena Ceauşescu, preşedintele Consiliului Naţional al Ştiinţei şi În­vă­ţământului, concursul va contribui la însuşirea de către tineri a cunoştinţelor politice şi ştiinţifice, a căror date reprezentative din istoria patriei şi a descoperirilor ştiinţifice româneşti, precum şi a marilor realizări economico-sociale obţinute în anii construcţiei socialiste şi mai cu seamă în cei care au trecut de la Congresul al IX-lea al PCER.

În alternanţă cu:
- Ctitorii ale Epocii de aur (de două ori pe lună, 15')
Emisiune de prezentare a marilor ctitorii ale Epocii Nicolae Ceauşescu, de cultivare a mândriei patriotice, a dragostei şi recunoştinţei faţă de tovarăşul Nicolae Ceauşescu şi tovarăşa Elena Ceauşescu pentru tot ce au făcut în scopul continuei prosperităţi a patriei

- Ştiinţa pentru toţi (de două ori pe lună, 30')
Răspundem întrebărilor dumneavoastră.
Emisiunea are ca obiectiv să contribuie la lărgirea orizontului general de cunoaştere al publicului telespectator, la înarmarea cu cele mai noi cuceriri ale revoluţiei tehnico-ştinţifice actuale şi se realizează pe baza întrebărilor puse de public, la care răspund oameni de ştiinţă, reprezentanţi ai dife­ritelor sectoare ale cercetării ştiinţifice şi învă­ţământului din ţara noastră şi este ilustrată cu imagini documentare sugestive pentru tematica abordată.
Emisiunea se difuzează sub formă de serial, o temă fiind tratată în mai multe emisiuni.

- Mândria de a fi cetăţean al României socialiste (o dată pe lună, 15')
Emisiune consacrată educaţiei patriotice, mândriei faţă de cuceririle revoluţionare, cultivării răspunderii şi hotărârii oamenilor muncii de a contribui la dezvoltarea continuă a patriei, la întărirea independenţei şi suveranităţii sale;

- Localităţile ţării în strategia dezvoltării economico-sociale (o dată pe lună, 15')
Emisiune cuprinzând documentare şi reportaje privind înfăptuirea programelor de organizare şi modernizare a oraşelor şi comunelor. Se va sublinia faptul că, în spi­ritul indicaţiilor tovarăşului Nicolae Ceau­şescu, secretarul general al partidului, acest proces se desfăşoară pe baze ştiinţifice şi de largă perspectivă, asigurând ampla­sarea judicioasă în teritoriu a obiectivelor econo­mice destinate valorificării resurselor materiale şi umane existente, construirea de locuinţe moderne, centre de cultură şi creaţie "Cântarea României", unităţi de învăţământ de 12 ani, de ocrotire a sănătăţii şi alte obiective social-edilitare, creându-se astfel pre­misele pentru o tot mai mare apropiere a condiţiilor de viaţă şi de muncă, de civilizaţie şi cultură de la sate faţă de cele de la oraşe, pentru creşterea generală a nivelului de trai al poporului

- Tribuna experienţei înaintate (o dată pe lună, 15')
Emisiune dedicată prezentării experienţei înaintate a organizaţiilor de partid, a sindicatelor, a organizaţiilor de femei, a or­gani­zaţiilor democraţiei şi unităţii socia­liste, a consiliilor populare în educarea şi mobilizarea maselor pentru realizarea sarcinilor economico-sociale, a autoapro­vizionării şi autoconducerii, a obligaţiilor cetăţeneşti.

● 21:30 Te cântăm, iubită ţară! (20')
Muzică uşoară tematică în interpretarea unor formaţii şi solişti laureaţi ai festiva­lului naţional "Cântarea României"

● 21:50 Telejurnal (10')

● 22:00 Închiderea programului
Arhivele Naţionale, Fond CC al PCR - Secţia Propagandă şi Agitaţie, dos. nr. 65/1989

×
Subiecte în articol: special