x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Era cel mai vesel şi plin de viaţă om

Era cel mai vesel şi plin de viaţă om

02 Noi 2009   •   00:00

"Am crescut cu Mihaela ca idol", declara Andreea Runceanu, verişoara artistei, în urmă cu câtva timp Jurnalului Naţional.

"Nu avea voie să i se întâmple nimic rău unui om aşa de bun. Primei mele păpuşi i-am dat numele de Mihaela, pentru că o iubeam, era frumoasă şi râdea cu gura până la urechi. Era cel mai vesel şi plin de viaţă om pe care l-am cunoscut. Caldă, sinceră, generoasă, pusă mereu pe şotii, nu avea cum să nu te cucerească. Atunci când intra pe uşă strălucea tot în jur. Îi aşteptam într-un suflet vizitele, pentru că ştiam că până dimineaţa se zguduie casa de râs şi, chiar dacă ne trimiteau părinţii la culcare, Xenti şi cu mine stăteam lipiţi de uşă să sorbim fiecare povestire a ei.

SFATUL
Ultima dată când am văzut-o a fost la ultimul ei concert, cel de la sala Radio. Am fredonat toate cântecele, am plâns şi eu o dată cu ea când s-a aşezat în genunchi şi a mulţumit publicului. În culise, după concert, am găsit-o tristă şi îngândurată. M-a luat în braţe şi m-a întrebat cum îmi văd eu viitorul. La răspunsul meu, că vreau să devin cân­tăreaţă ca ea, Mihaela, încruntată, mi-a spus că oamenii din lumea ei sunt răi şi, dacă vreau să fiu fericită, să nu renunţ niciodată la vioară. Am ascultat-o.

Toată viaţa ei, fiind preocupată de studiu, s-a interesat mereu de evoluţia noastră muzicală, sprijinind-o pe mama în ideea de a ne muta la o şcoală de muzică din Bucureşti, pentru a face performanţă, să fim mai aproape de ea, dar...

La 1 noiembrie '89, Xenti, fratele meu mai mare, a întrebat: "Eu cui o să-i mai compun?".
Oamenii căutau înnebuniţi în cartea de telefon numele Runceanu ca să întrebe dacă este adevărat îngrozitorul zvon. Eu, o fetiţă de 9 ani, singură acasă, le răspundeam tuturor să stea liniştiţi, că nu este adevărat, Mihaela a avut doar un mic accident, dar se simte excelent. Şi ani buni după înmormântare aşteptam să se întoarcă de undeva, din altă ţară.
Andreea Runceanu

×
Subiecte în articol: special