Dintotdeauna, echipa fanion a oraşului Sibiu a fost Şoimii. Numai că, în anii '80, s-a afirmat o altă grupare, Inter, care, după ce a promovat din "judeţ" în Divizia C, în anul 1982, a mai urcat o treaptă patru ani mai târziu, iar în vara anului 1988 reuşea promovarea pe prima scenă.
Nostalgicii vremii susţin că Inter Sibiu a fost susţinută din umbră de Nicu Ceauşescu, prim-secretar al Judeţului, însă, ulterior, formaţia susţinută financiar de Uzina "Independenţa" a demonstrat că şi-a meritat locul, asta până în momentul în care nu a mai existat susţinere financiară, acum Inter Sibiu fiind doar o amintire.
În prima parte a sezonului 1988-1989, nou promovata Inter a fost revelaţia campionatului, reuşind să termine pe locul 4. Antrenorul Constantin Ardeleanu chiar spera la un loc de Cupa UEFA.
"Am sperat după prima parte a sezonului, însă lipsa de experienţă s-a văzut, nu puteam sta doar în Radu II. Oricum, am fost mulţumit de jocul echipei şi de realizări. Inter Sibiu va face faţă în Divizia A", spunea, la vremea respectivă, tehnicianul ardelenilor.
Din lot au făcut parte jucători precum Marin Radu II sau Majaru, foste staruri în echipa de aur a Stelei, Caşuba, care s-a evidenţiat la CSM Suceava, dar şi debutanţi precum Boar, Cezar Zamfir şi Lucian Cotora, ultimii doi ajunşi ulterior campioni cu Dinamo.
Analiza de la finalul sezonului a lui Constantin Ardeleanu a fost una tipică pentru o echipă care luase primul contact cu Divizia A: "Ne-am comportat ca o echipă conştientă de nivelul nostru, ne-am şi entuziasmat, însă am revenit cu piciorele pe pământ şi ne-am dat seama că mai avem mult de muncă până la performanţă. Au foat foarte multe lipsuri, şi aici mă refer la nesiguranţa defensivei şi, mai ales, la lipsa de concentrare în atac, unde s-au ratat foarte multe situaţii care, cu mai multă atenţie, ar fi însemnat puncte importante în clasament. Ne-a lipsit mult o minte limpede la mijloc, dar am încredere în viitorul acestei echipe". Tehnicianul a avut dreptate, Inter Sibiu reuşind, la începutul anilor '90, să câştige Cupa Balcanică şi să încurce în lupta pentru titlu pe Steaua şi Dinamo.
Linia de clasament
11. FC Inter34 13 5 16 45-57 31
● Puncte realizate pe teren propriu: 26 (a pierdut câte 2 puncte la Steaua, Victoria şi Dinamo, câte 1p la "U" Cluj şi Univ. Craiova)
● Puncte obţinute în deplasare: 5 (2 puncte la Univ. Craiova, câte 1 p la FC Argeş, FC Bihor şi Corvinul)
● Golgeterii echipei: Radu II - 13 goluri (2 din 11 metri), Jurcă, Văsâi, Caşuba, Majearu (2 din 11 metri) - câte 6 goluri; C. Zamfir, Laurenţiu - câte 3 goluri; Mărgărit, M. Stănescu - câte 1
● Jucători folosiţi: 20; Boar, M. Stănescu, Caşuba - 33 de meciuri, Laurenţiu, I. Ene - câte 32, Dobrotă, Văsâi - câte 31, Jurcă, Radu II, C. Zamfir - 27, Cotora - câte 25, Majaru - 23, Marcel Vasile - 21, B. Popescu - 18, Mărgărit - 14, Alexa - 13, L. Ciobanu, Năstase - câte 6, Bârsan - 3.
● Media notelor echipei: 6, 23
● Media notelor jucătorilor (pe baza a minimum 22 de jocuri): 1. Radu II 6,61, 2. C. Zamfir 6,58, 3. Majaru 6,39
● Cartonaşe galbene: 37 (45 suspendări) - 15 jucători (cele mai multe Radu II - 7)
● Cartonaşe roşii: Majaru (în etapa a X-a)
● A beneficiat de 8 lovituri de la 11 metri: 5 transformate (Radu II şI Majaru - câte 2, M. Stănescu 1), 3 ratate (toate de Radu II); a fost sancţionată cu 9 penalty-uri (8 transformate, unul ratat).