x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Patru luni închisoare pentru comportament necivilizat

Patru luni închisoare pentru comportament necivilizat

08 Oct 2009   •   00:00

"Publicarea scrisorii mele în paginile revistei Flacăra a avut ecou la Întreprinderea poligrafică «Oltenia» din Craiova. Cele două exemplare incomplete din «Defăimarea lui Paganini» mi-au fost restituite în termen de zece zile. Se poate şi aşa!" Semnează Laura Cosman din Hunedoara, Str. Căprioarei nr. 1.


În schimb, petenta Păuna Bă­răităruş din Ploieşti, Str. Pădurii nr. 11B, cartier Băreasca, revine pentru a treia oară pentru că "Service-Coop" din Ploieşti care primeşte comenzi pentru reparat frigidere şi alte obiecte de uz casnic, la domiciliul clientului, nu-şi onorează calitatea prestaţiilor. "Viorel Stoica, reprezentantul acestei unităţi vine la mine acasă ca să constate că motorul este ars şi să încaseze 2.250 lei fără nici un fel de chitanţă. Deşi ar fi trebuit să-l înlocuiască cu unul nou, dânsul încearcă trei motoare vechi, rebobinate, care nu au funcţionat decât câteva zile. Sesizată, conducerea unităţii a binevoit să-mi furnizeze explicaţii: că lucrarea nu are termen de garanţie, că nu sunt motoare noi, că nu voi primi banii înapoi - în locul unei prestări eficiente. Atunci care este menirea acestui «Service-Coop»"? Fiind a treia încercare, poate-i răs­punde cineva!


"Aspectele pe care petentul Trandafir Negoiţă din Bucureşti le semnala redacţiei cu privire la comportamentul necivilizat al lui Traian Dincă, domiciliat în acelaşi imobil cu semnatarul, sunt reale. Sesizate, organele de Miliţie au intervenit pentru restabilirea ordinii şi liniştii pu­blice, turbulentul locatar fiind sanc­ţio­nat cu amendă, conform art. 2 din Decretul Consiliului de Stat nr. 153/1970. Persistând starea conflic­tuală, generată de acelaşi Traian Dincă, s-a hotărât trimiterea acestuia în stare de reţinere în faţa Judecătoriei Sectorului 3 Bucureşti şi pedepsit cu patru luni închisoare contra­ven­ţio­na­lă. Pentru acţiunile de lovire, ame­nin­ţare, injurii, petentul a fost îndrumat să se adreseze Comisiei de judecată de pe lângă Consiliul popular al sectorului 2, competentă în soluţionarea legală a cauzei." Răspunde Inspectoratul General al Miliţiei.


"S-a verificat vechimea dv. în muncă, anterioară încadrării în funcţia de medic veterinar şi s-a dispus rectificarea şi respectiv recalcularea retribuţiei conform dispoziţiilor legale în vigoare, prin Decizia Di­rec­ţiei generale pentru agricultură Bu­zău nr. 191/1989." Răspuns adresat lui Laurenţiu Grigorescu, medic veterinar la Dispensarul sanitar-veterinar Amara din judeţul Buzău.


Suntem aproape 250 de muncitori na­vetişti din satele Pădureni şi Tri­tenii de Sus, ce aparţin de comuna Tri­tenii de Jos, judeţul Cluj, şi nu avem cu ce ne deplasa, deoarece în ultimii trei ani se suspendă cursele din satele amin­tite. Motivul? Drumul este ne­co­re­spunzător deplasării autobuzelor. Pentru a-l repara, ne-am adresat de mai multe ori primarului comunei fără a avea sorţi de izbândă. Plătim lu­nar abonamentele fără ca autobuzul să circule, în schimb noi străbatem distanţe de kilometri pe jos."

lll
Cetăţeanul Gheorghe Serafim din satul Cuza Vodă, comuna Salcia Tudor, judeţul Brăila s-a adresat revistei cu rugămintea de a fi ajutat în obţinerea unei adeverinţe de vechime în muncă pentru perioada 1949-1950 deoarece la Consiliul popular al comunei Salcia Tudor unde a lucrat ca referent în perioada amintită nu a găsit înţelegere. La intervenţia Consi­liului popular al judeţului Brăila petentul primeşte adeverinţa respectivă cu nr. 145/1989, pentru perioada 15 decembrie 1950 - 1 noiembrie 1951.
Maria Bogdan Radu - Flacăra nr. 40/1989

×
Subiecte în articol: special