x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special S-a acoperit cu sufletul

S-a acoperit cu sufletul

de Dana Cobuz    |    02 Noi 2009   •   00:00

Televiziunea naţională nu a anunţat dispariţia interpretei, deşi "ştirea" era de maximă importanţă. Realizatorul Titus Munteanu îşi aduce aminte precis că, la două luni de la producerea tragediei, nu multă lume aflase ce se petrecuse. De aceea nu a existat nici un impediment când s-a propus introducerea unui cântec interpretat de Mihaela Runceanu în programul de Revelion '90.


BALADĂ ROCK

În ultimele zile ale lui octombrie 1989, Mihaela filmase într-un studio al televiziunii ceea ce numim un "videoclip". "Era piesa formaţiei Scorpions, «Still Loving You», căreia textierul Roxana Popescu îi crease versuri în limba română, cu titlul «Eu nu te-am uitat»", îşi aminteşte Titus Munteanu.

Filmarea a fost introdusă într-un calup de muzică uşoară din programul de divertisment dintre ani. "Cu toţii ascultam muzică străină. Doar cine nu avea radio şi nu dădea pe Europa Liberă nu ştia ce se ascultă afară. Era un mare curaj însă să interpretezi un astfel de hit capitalist în România comunistă. Iar Mihaela avea curajul de a cânta la televizor o baladă rock. Făcuse rost de Scorpions de prin Radio şi mi-a dat cântecul să-i fac textul. Pot să vă spun că versul «Şi mă acopăr azi doar cu sufletul meu», pe care am reuşit să-l creez atunci, se numără printre cele 10 versuri prefe­rate din tot ce am scris până azi", ne-a dezvăluit Roxana Popescu.


NEPĂSĂTOARE

"Era foarte frumoasă şi veselă, slăbise şi arăta foarte bine", spune Andreea Runceanu, verişoara artistei. La filmare, Mihaela purtase ro­chia în care fusese fotografiată şi pentru coperta ultimului ei disc, "Pentru voi, muguri noi". Mâneci bufante, material uşor sclipitor, argintiu. Rochia stă şi astăzi, nepăsătoare, pe-un umeraş din şifonierul fostei stă­pâne, mutat din garsoniera bu­cu­reşteană - ca de altfel toate obi­ec­tele care au putut fi recuperate în urma incendiului - în casa bunicilor, de la Buzău. Stăpâna nu mai are nevoie de strălucitorul veşmânt, căci s-a aco­perit cu sufletul ei...

×
Subiecte în articol: special