x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Accident tergiversat în mod nejustificat

Accident tergiversat în mod nejustificat

18 Dec 2011   •   21:00
Accident tergiversat în mod nejustificat

Au trecut peste doi ani de cand Stelian Cascaval a fost ucis pe trecerea de pietoni de un sofer grabit. De atunci, familia victimei incearca in zadar sa i se faca dreptate, pentru ca dosarul inca nu a ajuns pe masa vreunui judecator. In primele patru luni de la producerea accidentului, ancheta a stagnat, pentru ca nu ar fi fost finalizat raportul de necropsie. De atunci, procurorul cauta tot felul de motive pentru ca dosarul sa fie tergiversat.

Accidentul s-a produs in dupa-amiaza zilei de 23 octombrie 2009, cand batranul Stelian Cascaval se in­torcea acasa de la serviciu, unde il as­tepta sotia. Nu a mai ajuns la ea, pentru ca in timp ce traversa Bulevardul Decebal din Bucuresti, pe trecerea de pietoni, a fost lovit de un au­toturism la volanul caruia se afla Adina Sillona Gramon. Trupul lui Ste­lian Cascaval a fost aruncat cativa metri, pana pe linia dubla continua de pe carosabil. Batanul a murit in mai pu­tin de 30 de minute, la locul accidentului. Potrivit Raportului de Expertiza Tehnica Judiciara a rezultat ca Adina Sillona Gramon avea o viteza de aproximativ 60 km/ora: "Viteza maxima legala pe sectorul respectiv de drum era de 30 km pe ora, impusa de indicatorul «Atentie Copii», dovedind in mod cert ca Adina Sillon Gramon a circulat fara sa fie atenta la situatia din trafic. Victima Stelian Cascaval traversa strada regulamentar pe marcajul pietonal si nu avea cum sa prevada ca autotu­rismul nu va opri pentru a-i acorda prioritate de trece".

De parca decesul batranului Cascaval nu ar fi fost de ajuns pentru familia acestuia, autoritatile au inceput bataia de joc. De la Politie, familia victimei a fost indrumata spre morga, pentru a recunoaste cadavrul. Fiica batranului, Aniela Foster, sustine ca procurorul a anuntat-o ca va trimite dosarul spre judecata: "Insa, la scurt timp am fost instiintata de politistul responsabil de dosar ca se va face o noua cercetare la fata locului solicitata de avocatii lui Gramon, datorita faptului ca aceasta a invocat ca i-a intrat soarele in ochi. In conditiile in care in luna octombrie soarele apune la ora 17:00. Cum este posibil ca o astfel de sustinere sa poata fi luata in considerare? Aceasta este surpriza dupa doi ani lungi de deznadejde si dezamagire in justitia romana!".

×
Subiecte în articol: special