x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Adrian Nastase: "Cu Dumnezeu inainte!"

Adrian Nastase: "Cu Dumnezeu inainte!"

12 Dec 2004   •   00:00

Candidatul Uniunii Nationale PSD+PUR la Presedintie, Adrian Nastase, a votat in cursul diminetii de ieri la sectia 112, amenajata in incinta Scolii nr. 17 din Bucuresti, fiind insotit de familie.


SILVIU SERGIU

IMPREUNA. Adrian Nastase a votat ieri-dimineata avand-o alaturi pe sotia sa, Dana
"Ostilitatile" s-au desfasurat intocmai ca la primul tur de scrutin: Adrian Nastase si-a facut aparitia la ora anuntata, 9:30, avand-o alaturi pe sotia sa, Dana, si cei doi fii, Mihnea si Andrei. In fata sectiei de votare a fost intampinat de liderii PSD Mircea Geoana, Dan Ioan Popescu, prefectul Dan Darabont, primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, iar o mana de sustinatori l-au aplaudat la intrarea si la iesirea de la urne. Singurul lucru diferit fata de primul tur a fost frigul patrunzator de afara.

In momentul in care i-a inmanat lui Nastase stampila, presedintele sectiei de votare, o doamna trecuta de prima tinerete, "a uitat" ca nu are voie sa faca politica si l-a indemnat pe Nastase: "Cand o sa ajungeti presedinte, sa infiintati un sfat al batranilor la Cotroceni". Apoi l-a parat pe presedinte Senatului, Nicolae Vacaroiu, vecin de bloc cu Nastase, ca nu a venit la vot la primul tur de scrutin. Dupa ce a votat, Nastase a ridicat doua degete, semnul victoriei, pentru a fi imortalizat de fotoreporteri. La plecare, Nastase a dat o scurta declaratie de presa, nu inainte de a-i sfatui pe ziaristi sa nu se imbulzeasca prea tare, pentru a nu se lovi. "Votul de astazi (ieri - n.r.) este un raspuns la multele intrebari importante pe care romanii le-au formulat pentru ziua de maine. El se adreseaza mai ales nevoii de stabilitate si de prosperitate. Acesta este si votul pe care eu l-am dat pentru aceste valori fundamentale, este si mandatul pe care l-am primit din partea oamenilor de fiecare data cand m-am intalnit cu ei. Cu Dumnezeu inainte!", a spus candidatul PSD+PUR. La plecare, unul dintre simpatizantii sai striga cat il tineau plamanii "Basescu, presedinte in port!", tragand cu ochiul cand la Nastase, cand la ziaristi, in speranta ca va fi remarcat de cineva.

SEMNIFICATIE
"Votul de astazi este un raspuns la multele intrebari importante pe care romanii le-au formulat pentru ziua de maine"
Adrian Nastase, candidatul Uniunii PSD+PUR la Presedintie

.

.

Geoana a votat pentru coerenta

Click pentru a mari imaginea
SPRIJIN. Mircea Geoana a spus un "Doamne ajuta!" inainte de a introduce buletinul in urna
Candidatul Uniunii PSD+PUR la functia de premier, Mircea Geoana, si-a exprimat ieri optiunea de vot la sectia 121, organizata in incinta Liceului "Jean Monnet" din Capitala. El a venit de data aceasta insotit doar de sotia sa, Mihaela, fara cei doi copii, despre care ministrul a spus ca a intentionat sa-i ia si pe ei la vot, dar acestia nu s-au putut trezi, pentru ca "au exagerat aseara". Cei doi soti au pus stampila pe buletinele de vot si au iesit impreuna din cabinele de vot, iar, cand au introdus buletinele in urna, Mircea Geoana a remarcat ca "de data asta e mai usor", dupa care a spus "Doamne ajuta!". El a declarat ca a votat pentru "o echipa puternica si coerenta la conducerea Romaniei, un prim-ministru care sa fie capabil sa indeplineasca visul tuturor romanilor: o viata mai decenta intr-o Romanie moderna si europeana". Totodata, ministrul a spus ca este convins ca "numai printr-o relatie puternica, de echipa, de parteneriat intre presedintele si Guvernul Romaniei vom putea sa indeplinim ceea ce ne-am propus cu totii: o viata mai decenta". El a adaugat ca a votat pentru "continuitate si coerenta, pentru profesionalism si competenta". "Votul de astazi va confirma votul din 28 noiembrie si, cu o echipa coerenta la Presedintia Romaniei si cu o echipa guvernamentala deja anuntata de formatiunea noastra politica, vom putea sa facem ceea ce romanii au nevoie: o viata mai decenta, o Romanie moderna si o Romanie europeana", a mai spus Geoana. (Carmen Vintila)

.

.

VOT PENTRU BUNASTARE
Click pentru a mari imaginea
LA URNE. Dan Voiculescu a venit la vot insotit de fiica sa
Presedintele PUR, Dan Voiculescu, a venit la vot, ca si in urma cu doua saptamani, impreuna cu fiica sa, Corina. Cei doi au votat la Liceul "Tudor Vianu" in jurul orei 13:00. Desi Dan Voiculescu a primit buletinul de vot inaintea fiicei sale, a asteptat-o si pe aceasta, cei doi intrand in acelasi timp in cabinele de vot si iesind in acelasi timp. Inainte de a intra fiecare in cabina lui, liderul umanist si-a mangaiat fata pe par, iar la iesire i-a spus: "A fost mai usor ca acum doua saptamani", referindu-se la faptul ca acum au avut de ales doar intre doi candidati. "Am votat pentru o Romanie europeana, moderna, pentru ca romanii sa cunoasca cu adevarat bunastarea. Eu am convingerea ca urmatorii patru ani vor fi definitorii pentru tara noastra si, asa cum am mai spus si acum doua saptamani, as dori sa vad mai multa lumina in ochii romanilor", a spus presedintele PUR la iesirea de la vot. (Dana Piciu)

.

.

.

Ion Iliescu a ales continuitatea

Ca si la primul tur de scrutin, presedintele Ion Iliescu si sotia sa, Nina, au votat ieri-dimineata la sectia amenajata in sala de sport a Liceului "Jean Monnet". Insotit de membrii marcanti ai partidului de guvernamant, in frunte cu Adrian Nastase si Mircea Geoana, presedintele si sotia sa au parcurs pe jos cele cateva sute de metri care despart locuinta cuplului prezidential de Liceul "Monnet". In timp ce Adrian Nastase si staff-ul pesedist au asteptat cuminti in coltul salii de sport, presedintele Iliescu a votat "pentru continuitate". "Eu cred ca este datoria comuna a tuturor, indiferent de optiunea politica, sa continuam ceea ce s-a facut in ultimii patru ani. Este nevoie de actiunea sociala a tuturor fortelor politice si sper ca acesti patru ani sa ne dea aceasta intelepciune si aceasta forta", a punctat Iliescu dupa ce a votat. Intrebat daca a fost normal ca vineri seara, inainte de terminarea campaniei electorale, sa isi exprime in mod clar optiunea de vot intr-o emisiune televizata, Iliescu a explicat declaratiile sale "directe" ca un raspuns firesc la o intrebare "directa". "Nu mi-e indiferent ce se intampla pe mai departe. E datoria mea morala si politica fata de cetateni. Mi-am asumat niste raspunderi in aceasta tara. Nu am facut propaganda electorala, dar la intrebari directe am raspuns in mod deschis si cinstit", si-a precizat Iliescu pozitia. (Aniela Nine)
×