x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Adriana Săftoiu: "«Marş» este un cuvânt folosit de Traian Băsescu"

Adriana Săftoiu: "«Marş» este un cuvânt folosit de Traian Băsescu"

27 Noi 2009   •   00:00

Fostul consilier prezidenţial Adriana Săftoiu, făcând pentru Jurnalul Naţional o analiză a declaraţiilor preşedintelui din seara şi noaptea prezentării filmului, spune că modul în care şeful statului a reacţionat în studioul Realităţii este mai credibil, mai sincer, părând că nu se aştepta să îi fie prezentat filmul, deşi era puţin probabil şi grav să nu fi fost informat de consilierii săi de acuzele lui Patriciu.

În schimb, declaraţia de la miezul nopţii dată la sediul de campanie este văzută ca fiind extrem de falsă. "Îl cred mai sincer în reacţia sa de la emisiune decât în cea de la 12 noaptea. La emisiune a spus că nu-şi aminteşte, era iritat, a dat acea explicaţie cu «nu ştiu dacă copilul nu m-a înjurat», ceea ce, desigur, nu îl scuză, dar era el, era autentic. Reacţia de la miezul nopţii în schimb a fost extrem de falsă, iar pentru a spune ceea ce a spus nu avea nevoie de două ore de meditaţie. Probabil a făcut acea declaraţie atât de târziu în ideea ca dezbaterile luând sfâr­şit să închidă riscul de a mai fi comentată", a spus Săftoiu.

Din conţinutul celor două declaraţii, Adriana Săftoiu găseşte ca fiind "ciudate" mai întâi acea referire a preşedintelui la posibila înjurătură a co­pi­lului, apoi faptul că la sediul de campanie, la miezul nopţii, Traian Băsescu a apărut în timpul declaraţiei râzând, pă­rând amuzat de propriile-i afirmaţii. "Reac­ţia lui a fost destul de nefericită", spune Adriana Săftoiu, care adaugă că, în opinia sa, mai degrabă, l-a "salvat" copilul cu declaraţiile sale pe Traian Băsescu, spunând că l-a împins cu o palmă de ge­nul "pleacă, băi, marş". "De altfel, cu­vân­tul «marş» este un cuvânt fo­losit de Traian Băsescu. Prin declaraţiile sale, copilul a fost mai de bun-simţ decât preşedinte­le", adaugă Adriana Săftoiu.

Fostul consilier prezidenţial mai spune că se aş­tep­ta ca preşedintele, cunoscut ca un tip reac­tiv, obişnuit ca atunci când se uită la televizor şi nu-i convine ceva să intre în direct şi să se ia la harţă cu zia­riş­tii, să fi spus la emisiunea de la Rea­litatea un "nu-mi amintesc de acest incident, dar nu este exclus". Ea spune că incidente de campanie au fost mai multe în 2004, in­clusiv cel cu declaraţiile privind nu­mă­rul de homosexuali din ţară, dar că atunci ins­tinctele lui Traian Băsescu erau mai bu­ne, acesta era mai sincer atunci şi ac­cep­ta că poate să şi greşească. "Acum se comportă ca un om care nu greşeşte, ca unul care în tot ceea ce face are logică. Este o neconcordanţă între Traian Băsescu din 2004, care accepta că poate să şi gre­şeas­că, şi cel de acum", conchide Adriana Săftoiu.

×
Subiecte în articol: special