x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Ajută un copil sărăc să meargă la grădiniţă! Marcel Iureş şi CRBL - în campania de strângere de fonduri (VIDEO)

Ajută un copil sărăc să meargă la grădiniţă! Marcel Iureş şi CRBL - în campania de strângere de fonduri (VIDEO)

de Preoteșoiu Carmen    |    03 Sep 2012   •   11:56
Ajută un copil sărăc să meargă la grădiniţă! Marcel Iureş şi CRBL - în campania de strângere de fonduri (VIDEO)

Romania cheltuieste mai mult intr-o luna, pentru un detinut, decat ar costa sa intretina un copil la gradinita timp de un an. Acesta este unul dintre mesajele pe care Asociatia OvidiuRo doreste sa-l transmita prin intermediul campaniei de strangere de fonduri prin SMS pe care a lansat-o, avandu-i alaturi pe actorul Marcel Iures si artistul CRBL.

Fiecare dintre noi poate acum sa ajute un copil sa mearga la gradinita, trimitand unul sau mai multe sms-uri de 2 euro la numarul de telefon 8860. "Este pentru prima data cand viitorul programului nostru depinde de contributiile individuale. Avem nevoie de fonduri pentru a mentine toti cei 1400 de copii in program', explica cofondatoarea asociatiei, Leslie Hawke.

Prin programul "Fiecare Copil in Gradinita (FCG), premiat anul acesta in cadrul Galei Societatii Civile, copiii dezavantajati din 20 de comunitati au sansa sa invete lucruri pe care nu le pot afla de la parintii lor, majoritatea lipsiti de educatie. "Gradinita este esentiala pentru copiii saraci, care nu au parte de stimulare intelectuala acasa. Fara educatie timpurie de calitate, ei raman cu mult in urma celorlalti copii si sunt condamnati sa nu recupereze niciodata acest decalaj', explica Maria Gheorghiu, cofondatoare.

Prin FCG, parintii primesc tichete sociale (pentru alimente) de 50 de lei pe luna cu conditia sa-si trimita copiii ZILNIC la gradinita. "Un ajutor atat de mic face o diferenta foarte mare, atat pentru frecventa zilnica, cat si pentru carentele de nutritie ale copiilor!', subliniaza Leslie Hawke.

In spoturile campaniei, actorul Marcel Iures si artistul Eduard Andreianu (CRBL) subliniaza ca "primii cinci ani de viata sunt cei mai importanti pentru dezvoltarea creierului uman. Si totusi, copiii saraci, mai ales cei din mediul rural, nu merg la gradinita, incep scoala nepregatiti si multi abandoneaza. Copiii lipsiti de educatie sunt somerii de maine'.

×
Subiecte în articol: copil gradinita sarac ajuta