Ana Aslan se naște în 1897, la Brăila, dar se mută la București în 1910. Se înscrie la Facultatea de Medicină și face greva foamei pentru că mama nu era de acord. După ce devine preparator la clinica din București condusă de profesorul Daniel Danielopolu și apoi trece pe la mai multe spitale, Ana Aslan preia șefia Secției de fiziologie a Institutului de Endocrinologie din București, moment în care își începe cariera în gerontologie. Din 1952 este numită director al noului Institut de Geriatrie, primul de acest gen din lume. Tot în acest an prepară vitamina H3, cunoscută sub numele de Gerovital, un medicament menit să întârzie procesul de îmbătrânire și care va face furori în întreaga lume.
Clinica din Otopeni devine începând din anii ’60 o oază în care trag cei mai mari conducători ai lumii, miliardari și vedete de prim calibru. I-au fost pacienți Nikita Hrușciov, Salvador Dali, Charlie Chaplin, Charles de Gaulle, Tito, Mao Zedong, Regele Arabiei Saudite, Aristotel Onassis și mulți alții. Clinica Anei Aslan aducea în România comunistă venituri de până la 17 milioane de dolari anual. Succesul ei a atras însă invidia autorităților comuniste, mai ales din partea Elenei Ceaușescu, care era, se pare, deranjată de popularitatea Anei Aslan.
Proces cu statul român
Din cauza faptului că Ana Aslan nu le cerea bani bătrânilor pe care îi ajuta, lipsind astfel statul de veniturile care i s-ar fi cuvenit, a fost dată în judecată. După câțiva ani de luptă în justiție, Ana Aslan a câștigat procesul cu statul. A murit un an mai târziu, în 1988, fiind înmormântată la Cimitirul Bellu din Capitală.