Funcţiile în birocraţia instituţiilor europene sunt de regulă oferite ca premiu favorizaţilor regimului. Mulţi dintre reprezentanţii României la Bruxelles sau Strasbourg, unde sunt concentrate activităţile UE şi Consiliului Europei, ajung acolo pe sfânta pilă. Sunt cazuri când posturile sunt oferite ca premii pentru merite excepţionale pentru slugărirea sistemului. Cazul posturilor la MONEYVAL merită a fi adus în atenţie. Comitetul MONEYVAL este o structură din sistemul Consiliului Europei şi are ca scop coordonarea legislaţiei şi monitorizarea fenomenului de spălare a banilor şi combatere a terorismului. Sediul se află la Strasbourg şi activitatea de bază este coordonată de un secretariat. În componenţa acestuia de zece funcţionari superiori găsim cea mai mare concentraţie de români: trei. Între ei numele lui Daniel Ţicău atrage imediat prin datele de stare civilă: este soţul soţiei sale, Mioara Mantale. Procurorul Ţicău a fost detaşat din 2012 la Strasbourg pentru întregirea familiei, madam Mantale fiind consulul general al României în această a doua capitală europeană. Pentru că i se termina mandatul, el va fi înlocuit cu o “premiantă” a sistemului băsist: judecătoarea Camelia Bogdan, care tocmai şi-a încheiat misiunea în procesul “Telepatia”.
Pilele pentru numirea unor persoane la Strasbourg sunt de regulă de natură politică. Mioara Mantale este recunoscută ca un stâlp al băsismului. Pentru serviciile aduse cauzei, în octombrie 2011, premierul Boc, aflat pe ducă (în funcţie) şi-a plasat câteva pupile în diplomaţie. Cynthia Curt, numită blonda lui Boc, a fost trimisă consul la Barcelona; Mioara Mantale, bruneta lui Băsescu, a primit un exil de lux la Strasbourg, pe post de consul general. Era şi proaspăt măritată după câteva eşecuri sentimentale, iar noul ales se afla şi el după ratarea căsniciei cu fosta studentă Corina Zgăvârdici. Domnul Mantale, numit în acte Daniel Ţicău, era procuror la DIICOT şi transferat strategic la Oficiul pentru Prevenirea Spălării Banilor. Din acest plasament a fost candidatura cea mai bună pentru a fi selectat în 24 februarie 2012 pentru postul de expert naţional în cadrul Consiliului Europei, Comitetul MONEYVAL. Pentru că Miorica Mantale nu mai putea fără soţ la Strasbourg, Consiliul Superior al Magistraturii aprobă rapid detaşarea dlui Ţicău la Moneyval. Cine alta decât Oana Schmidt Hăineală să semneze “biletul de plecare” pentru colega ei de sistem? Nu era doar o afacere sentimentală, de familie, ci asigura în primul rând confortul material al unor reprezentanţi de seamă ai sistemului băsist. Daniel Ţicău s-a achitat din plin de sarcini la Strasbourg. Familia reunită a reuşit să prospere, ultima declaraţie de avere a “diplomatei” Mantale arătând la venituri că soţii au avut venituri cumulate în 2013 de 35.138 euro şi 205.000 lei, adică vreo 80.000 de euro în total.
După hotărârea de reîntregire a familiei Mantale din 2012, Hăineală prelungeşte detaşarea domnului Ţicău până la finalul anului 2014, după ce-i lungise exilul de lux în 2013, printr-o altă hotărâre.
Din an în an, ban peste ban pentru băsiştii devotaţi, cu naşul pătruns în suflet.
Mantale a fost chemată în centrala MAE şi domnul Mantale se plictiseşte singur la Strasbourg. Sistemul se gândeşte la toate: pe locul rămas liber la sfârşit de an va fi delegată judecătoarea Camelia Bogdan, afirmată ca mâna de fier a justiţiei băsiste, tânăra care l-a “bătut” pe profesorul Mateuţ, aşa cum cu premoniţie anunţa Băsescu înainte de sentinţa din procesul “Telepatia”. Ea şi-a “rezervat” încă din luna mai locul la Strasbourg, Hotărârea 508 a CSM fluturând aprobarea pentru “eventuala detaşare” la Moneyval.
După ce judecătoarea ghilotină a anunţat că Dan Voiculescu este condamnat la 10 ani închisoare iar ţinta confiscărilor este de fapt gâtuirea Antenei 3, Bogdan Camelia şi-a câştigat cu brio postul. Merită premiul cel mare!
Camelia pe teritoriul SUA
Un propagandist băsist, tuns la cererea părinţilor atunci când lucra la Jurnalul Naţional, publică un text care arată profilul psihologic al Cameliei Bogdan, surprinsă la recepţia de la Ambasada SUA. Ştirea ar fi o întrebare: cine i-a promovat pe lista de invitaţi pe ziaristul tuns şi pe judecătoarea, pe atunci (3 iulie) un magistrat anonim, cu vechime de doar două zile la Curtea de Apel Bucureşti?
Click pentru a mări imaginea