x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Criminalul româncei din Dusseldorf, condamnat la 10 ani de închisoare!

Criminalul româncei din Dusseldorf, condamnat la 10 ani de închisoare!

de Istvan Deak    |    11 Sep 2012   •   13:12
Criminalul româncei din Dusseldorf, condamnat la 10 ani de închisoare!

Punct final in cazul crimei care a socat opinia publica din Germania si a fost in atentia unor publicatii germane precum Bild, Der Westen sau Express. In sala E116 a Judecatoriei din orasul german Dusseldorf s-a dat verdictul in procesul in care turcul de origine germana Arif Yavuz Dundar (42 de ani) este acuzat ca a ucis-o pe romanca Cristina Blidar (25) din Salonta , in noaptea de 20 spre 21 ianuarie 2012 in hotelul de lux Radisson-Blue din Dusseldorf. Instanta a considerat ca Arif Yavuz se face vinovat de uciderea Cristinei si l-a condamnat la (doar) 10 ani de inchisoare. "Am avut incredere in justitia germana. Nu sunt capabil sa omor un om. Am fost deja condamnat dinainte sa ma predau. Dumnezeu o sa va pedepseasca', a strigat Arif la aflarea sentintei. In noaptea zilei de 20 ianuarie, Arif D (42). a injunghiat-o de 18 ori pe Cristina B (25) in urma unui conflict care a avut loc in suita 611 a Hotelului Radisson Blu din Dusseldorf. In cursul diminetii, o camerista a gasit cadavrul fetei intr-o balta de sange. "Iubitul' pe numele caruia era inregistrata camera disparuse de la locul faptei. Arif D fugise in Turcia. Timp de cateva zile el a trimis emailuri mai multor publicatii din Germania in care descria varianta ta despre cele intamplate. Dupa 14 zile el s-a predat politiei pe un aeroport din Germania, lansand versiunea ca un necunoscut ar fi ucis-o pe Cristina si motivand ca a fugit dintr-un atac de panica.


A refuzat o "oferta' de 8 ani!

Judecatorul a stabilit ca dovezile impotriva lui Arif. D sunt concludente. Chiar si asa, el i-a propus lui Arif D. sa dea o declaratie in care marturiseste faptele cu lux de amanunte si va scapa cu 8 ani de inchisoare. "In cazul in care marturisesti, vei primi intre 8 si 9 ani. Oferta este valabila doar astazi. Ai ceva de spus?', a intrebat judecatorul Rainer Drees. Arif a refuzat si a invocat ca nu exista dovezi reale impotriva sa. "Nu marturisesc nici o fapta pe care nu am comis-o. Nu doriti sa aflati adevarul si va focusati doar pe persoana mea. De ce nu a aparut in calitate de martor presupusul iubit roman al Cristinei cu care au planuit sa ma pacaleasca? Cine a facut o comanda pentru un taxi din camera noastra, in timp ce eu eram deja in avion spre Turcia? De ce nu au fost analizate toate unghiurile moarte ale camerelor video de pe hol?' s-a aparat Arif.

Procurorul de caz a solicitat o pedeapsa de 12 ani. "Nu exista nici o dovada ca a existat o a treia persoana in camera. Nu s-au gasit alte urme pe hainele victimei, decat cele ale inculpatului. Reactia lui Arif a fost o explozie a frustrarilor acumulate pe parcursul anilor', a explicat procurorul Christoph Kumpa. Avocatii apararii au solicitat achitarea clientului lor din lipsa de probe si vicii de procedura: "Efectiv nu se stie ce s-a intamplat cu adevarat in acea noapte. Aceste fapte nu corespund caracterului ireprosabil al clientului nostru'.

Vroia ca ea sa renunte la prostitutie

In motivarea sentintei, judecatorul s-a bazat in mod repetat pe depozitia celei mai bune prietene a romancei, Violeta V. "Ambele fete lucrau ca prostituate si locuiau impreuna. Arif D a fost un client al Cristinei. El a vrut sa aiba o relatie cu ea si i-a promis 500.000 de euro daca renunta la prostitutie. Mai mult, el i-a marturisit ca sufera de cancer si ca, daca accepta sa se mute cu el in Romania, va mosteni la decesul sau alte patru milioane de euro. Initial fata l-a crezut, insa cand si-a dat seama ca barbatul nu este dispus sa ii plateasca suma de 500.000 de euro, ea l-a anuntat ca il va parasi. In urma conflictului care a avut loc in acea noapte in camera de hotel, Arif D a injunghiat-o mortal. Nu avem nici cea mai mica indoiala ca lucrurile nu s-au petrecut asa', a spus judecatorul.

×