x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Dosarul împotriva Antenelor, operaţiune SRI executată de DNA

Dosarul împotriva Antenelor, operaţiune SRI executată de DNA

02 Oct 2013   •   20:45
Dosarul împotriva Antenelor, operaţiune SRI executată de DNA
Sursa foto: MARIUS DUMBRAVEANU/Mediafax
Lumea Justiţiei dă o turnură cu totul nouă, explozivă, cazului de supraveghere a trustului Intact
Dovada că dosarul de şantaj nu a fost deschis la plângerea administratorului RCS&RDS şi că acesta a fost pus să facă plângere la DNA, o constituie mandatul de siguranţă naţională menţionat în rechizitoriu. Mandatul, emis de ICCJ, la cererea SRI, a fost dat cu 45 de zile înainte de denunţ. SRI a acţionat după ce Băsescu a catalogat presa, cu predilecţie Antenele, drept o vulnerabilitate la siguranţa naţională, susţine publicaţia online Lumea Justiţiei.

Citiţi cu mare atenţie rechizitoriul DNA în cazul “RCS&RDS-Antene” şi veţi vedea cum procurorii DNA se dau de gol, iar proba cu denunţul lui Ioan Bendei este o făcătură ce se află chiar în interiorul actului de sesizare a instanţei! O demonstraţie cât se poate de clară a faptului că DNA nu a deschis dosarul împotriva Antenelor şi familiei Voiculescu în urma plângerii de şantaj a directorului RCS&RDS, Ioan Bendei, din 19 aprilie 2013, se regăseşte la fila 81 din rechizitoriul pe care Lumeajustitiei.ro îl publică integral. Aici se menţionează, negru pe alb, existenţa unui mandat de siguranţă naţională, cerut de SRI şi acordat de Înalta Curte de Casaţie în luna martie 2013, cu mai bine de o lună înainte de plângerea-denunţ a administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, despre care procurorii susţin că a stat la baza dosarului.

Detalii despre acest mandat se dau în cuprinsul rechizitoriului întocmit de procurorii Iuliana Bendeac şi Gheorghe Popovici şi verificat de procurorul şef secţie Lucian Papici, cu toţii aflaţi sub comanda Laurei Kovesi, cea care l-a propus recent spre delegare pe Papici, după ce acestuia i-a expirat cel de-al doilea mandat la şefia Secţiei I a DNA. Ce caută un mandat de siguranţă naţională într-o cauză de presă, care nu are nicio legătură cu vreo infracţiune din categoria celor care vizează siguranţa naţională şi de ce Înalta Curte a aprobat un asemenea mandat?

Declanşarea unei anchete parlamentare la nivelul Comisiei de supraveghere a activităţii SRI ar putea elucida această misterioasă comandă. Se dovedeşte, astfel, că Ioan Bendei a fost pus să facă denunţul şi pus să poarte pe el aparatură ambientală, comportându-se provocator la întâlnirea cu directorul Sorin Alexandrescu, fapt ce duce la inexistenţa unei legături de cauzalitate absolut necesară pentru existenţa infracţiunii de şantaj.

Oficial, dosarul de şantaj în care au fost trimişi în judecată Dan Voiculescu, fiica acestuia, Camelia Voiculescu, Sorin Alexandrescu, dar şi societăţile Antena 3, Antena TV Group şi Intact Publishing a fost deschis în urma unei plângeri formulate de administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei. Potrivit rechizitoriului, la data de 19 aprilie 2013, la Secţia de urmărire penală şi criminalistică din PICCJ a fost înregistrat dosarul în care Sorin Alexandrescu este acuzat de şantaj, dosar deschis în urma plângerii lui Ioan Bendei.


×
Subiecte în articol: SRI dna