x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Elena Udrea finanţează asfaltarea Bucegilor. Drumul Babelor, o afacere ilegală pentru baronii PDL.

Elena Udrea finanţează asfaltarea Bucegilor. Drumul Babelor, o afacere ilegală pentru baronii PDL.

de Doru Cobuz    |    Dorian Cobuz    |    08 Iun 2011   •   21:00
Elena Udrea finanţează asfaltarea Bucegilor. Drumul Babelor, o afacere ilegală pentru baronii PDL.

O informatie care trebuia sa fie publica din oficiu a intrat in posesia noastra abia dupa ce autoritatile implicate nu au mai putut ignora dreptul cetateanului la informare. Ministerul condus de Elena Udrea finanteaza lucrarea de asfaltare a DJ 713, Drumul Babelor. Lucrarea a fost incredintata anul trecut, intr-o graba suspecta, unei firme cu pedigree portocaliu si fara respectarea procedurilor legale. Asa se face ca, din cele sapte firme care au dorit sa puna mana pe contractul de aproximativ 12 milioane de euro (cu TVA), doar una a fost declarata eligibila pentru analizarea ofertei. Care, de altfel, a si castigat. Lucrarea de asfaltare a DJ 713 este platita in cea mai mare parte de ministerul condus de Elena Udrea, dar informatia a fost tinuta 'sub cheie“, pana Consiliul Judetean s-a vazut nevoit sa faca public acest detaliu semnificativ.

Vezi aici raspunsul CJ Dambovita

Tot ministerul condus de Elena Udrea plateste amenajarea de partii de schi, de cabane turistice sau a unui heliport. In felul acesta, 'blonda de la Cotroceni“ a devenit de fapt 'ctitorul“ acestui plan maret de subjugare a naturii intereselor private.

In raspunsul transmis de biroul de presa al ministerului cu privire la motivul pentru care MDRT a devenit finantator al lucrarii de asfaltare se invoca efortul facut de Consiliul Judetean pentru a intocmi documentatia legala necesara. Argumentul este unul hilar, atat timp cat autoritatile locale din Romania se zbat pentru a gasi cativa leuti pentru a finaliza lucrari deja incepute, iar primari din intreaga tara dorm noaptea pe holurile aceluiasi minister pentru a depune documentatii in vederea accesarii a cate unui proiect de macar cateva zeci de mii de euro. Parcuri, tevi de gaz sau drumuri pana in gardul bravilor lideri PDL, orice, numai bani sa fie, ca altfel bate vantul prin vistieriile primariilor.

In acest timp, Elena Udrea arunca cu bani intr-un megalomanic proiect de turism din care au de castigat cativa apropiati ai partidului. Si, da, partidul. Alegatorii damboviteni vor tremura de emotie cu stampila de vot in mana anul viitor, convinsi ca doar Elena Udrea poate sa le bage telegondola in curte.

Cititi si:
PDL-istul Florin Popescu recunoaste ca primeste bani de la ministerul Elenei Udrea
Culmea tupeului: Autoritatile au vrut sa distruga Bucegii cu bani de la UE!!!
Licitatia pentru atribuirea lucrarilor s-a facut intr-o graba suspecta
Udrea plateste, Popescu contracteaza

Cititi campania Jurnalului National pentru oprirea distrugerii Parcului Natural Bucegi

×