x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Epilogul unei anchete publicate de Jurnalul Naţional. Peştele arestat, demnitarul pedofil urmărit penal

Epilogul unei anchete publicate de Jurnalul Naţional. Peştele arestat, demnitarul pedofil urmărit penal

de Olga Ceaglei - Centrul de Investigaţii Jurnalistice    |    15 Sep 2011   •   12:52
Epilogul unei anchete publicate de Jurnalul Naţional. Peştele arestat, demnitarul pedofil urmărit penal

La o luna de la publicarea investigatiei jurnalistice "Ucigasii de ingeri. Demnitar UE printre clientii unei retele de pedofilie", autoritatile de la Chisinau reactioneaza.

In seara zilei de 13 septembre, oamenii legii l-au retinut pe Misa, un baiat de doar 17 ani, care conform investigatiei realizate de un jurnalist din Chisinau si altul din Iasi, a preluat la Chisinau administrarea unei retelei de traficanti de copii, dupa ce capii retelei, un cetatean rus care detine si cetatenia norvegian si un cetatean italian au fost arestati.

Sub pretextul ca organiza calatorii turistice prin Moldova, inclusiv prin regiunea transnistreana, si in Ucraina la Odessa, reteaua oferea baieti minori pentru relatii sexuale clientilor veniti din strainatate. Dupa ce in noiembrie 2010, capii retelei au fost arestati, reteaua s-a divizat in doua, fiind preluata la Chisinau de una dintre fostele victime, iar la Tiraspol de iubitul unuia dintre capii retelei.

Jurnalistii au reusit sa ia legatura cu Misa, care a preluat "afacerea" la Chisinau si pentru o suma de 55 de euro au "inchiriat" pentru o noapte un baiat de 15 ani. Negocierile cu Misa au fost filmate cu camera ascunsa, iar toate probele acumulate de jurnalisti pe perioada a cinci luni de ancheta jurnalistica au fost predate autoritatilor de la Chisinau. "in urma informatiilor operative parvenite din partea jurnalistilor a fost pornita urmarirea penala pe acest caz. Au fost identificate doua victime", precizeaza Elena Cazacov, procuror in cadrul Sectiei de Combatere a Traficului de Persoane.

Autoritatile s-au atosesizat si in cazul cetateanului grec, Nick Georgiadis, pe numele lui fiind deschis un dosar penal. "Audierile in cazul dosarului cetateanului grec au fost incheiate. In prezent dosarul se afla in proces de traducere dupa care va fi remis autoritatilor din tara de origine", precizeaza Iurie Podarilov, seful sectiei urmarire penala, Centrul de Combatere a Traficului de Fiinte Umane.

Conform investigatiei, Nick Georgiadis, care a detinut anul trecut functia de consilier al ministrului Economiei, in cadrul Misiunii UE de Consiliere in Politici Publice, ar fi luat legatura cu capul retelei prin intermediul datelor de contact de pe site-ul gaymoldova.livejournal.com. Acest site se dorea a fi un minighid turistic pentru pedofilii straini de orientare gay, pentru ca oferea tot setul de informatii necesare pentru a ajunge in Moldova, inclusiv posibilitatile de distractie, dar si "pachete turistice", cu o lista de preturi pentru tururi turistice pentru gay, care aveau ca destinatii orasele: Chisinau, Tiraspol si Odessa, pentru 10 zile, 7 zile si respectiv 4 zile.

Pachetele turistice variau intre 285 euro si 800 de euro, in functie de durata turului. De fapt, site-ul oferea servicii escort si acces la pozele a peste 40 de baieti, care ar putea sa insoteasca strainii pe toata perioada asa-zisului tur turistic pentru doar 100 euro, indiferent de durata turului. Din acesti bani, victima primea intre 150-500 lei.

Cititi si: "Ucigasii de ingeri. Demnitar UE printre clientii unei retele de pedofilie"













×