x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Nevestele vesele de partid şi de stat. Demnitarii şi-au plasat consoartele în funcţii călduţe şi bine plătite.

Nevestele vesele de partid şi de stat. Demnitarii şi-au plasat consoartele în funcţii călduţe şi bine plătite.

de Adriana Duţulescu    |    22 Iun 2011   •   11:37
Nevestele vesele de partid şi de stat. Demnitarii şi-au plasat consoartele în funcţii călduţe şi bine plătite.

In timp ce muritorii de rand ingroasa cozile la plasarea fortei de munca si la autocarele de Spania si Italia, o piata speciala a muncii se dezvolta in subteran, pe baza de pirostrii si de legaminte rostite de alesii neamului si numitii Guvernului in fata nevestelor: "eu, robul lui Dumnezeu si al partidului, jur sa te respect, sa te protejez si sa iti gasesc un job la stat si un loc in Consiliul de Administratie'.

● Cititi si: Venituri nesimtite pentru smecherii regimului. Ce surse de bani si-au gasit Seful Fiscului & co.

Majoritatea barbatilor pe care poporul i-a uns demnitari pe baza de vot liber exprimat, dar si majoritatea celor numiti in aparatul de stat, de la parlamentari la primari si sefi de consilii judetene, la ministri, secretari de stat, directori din ministere, consilieri ai ministrilor, consilieri ai consilierilor, nu intra in slujba statului fara neveste. Devotamentul lor fata de tara si de popor este total: ori cu nevasta, ori deloc.

Asa au aparut in organizarea statala a Romaniei dinastiile, pentru ca niciodata nevestele nu vin singure intr-o functie, isi aduc si neamurile si prietenele de cafea si barfe. Una dintre cele mai puternice dinastii politice in Romania de azi este dinastia Branza. William Branza, putred de bogat deputat al PDL, are o nevasta. Ce-i drept, inca nu oficiala, ci doar concubina, dar mama a copilului sau. Crenguta Dide pe numele ei, a fost plantata direct pe functia de director al SAIFI, sucursala pentru administrarea fondului imobiliar al RAAPPS. Crenguta Dide are doua prietene, pe care le-a adus cu sine la RAAPPS, Virginia Mihailovici, pe postul de director commercial, si Bianca Pop, director economic. Si varul lui Branza, Daniel Ionita, fost sofer, a primit un post de asistent comercial tot la RAAPPS.

La RAAPPS se poarta de altfel organizarea pe triburi, si directorul Georgian Surdu angajandu-si nevasta pe post de consilier juridic.

Un caz de senzatie este al nevestei deputatului Constantin Chirila de la PDL Constanta. Consoarta acestuia a primit nu unul, ci patru joburi la stat, pe competenta, desigur. Aurora Chirila este angajata la Centrul Judetean pentru Resurse si asistenta Educationala, este angajata la IGPR, este profesor la Liceul Teoretic Decebal, si lucreaza si la Directia Judeteana pentru Protectia Copilului. La DGASPC lucreaza si Bombonica Dragnea, nevasta presedintelui Consiliului Judetean Teleorman, Liviu Dragnea. Sindromul nevestelor de partid nu este specific doar partidelor aflate la putere, ba chiar cei din Opozitie fac demersuri sustinute pe langa potentatii politici sa le capatuiasca nevestele. De exemplu, secretarul general adjunct al PSD, Radu Moldovan, si-a "rezolvat' sotia cu un post la Curtea de Conturi a judetului Bistrita.

Deputatul PDL de Arges Sorin Buta nu a reusit sa-i gaseasca sotiei un loc de munca la stat, dar a gasit alta solutie, mai profitabila. Sotia sa, Florentina, are contracte de "prestari servicii' cu sapte primarii de comuna din Arges, de la care in 2010 a primit peste 60 000 de lei. Liberalul Almajanu, deputat de Teleorman, si-a angajat sotia la Loterie, iar pedelistul Adrian Badulescu, tot de la Teleorman, a dus-o pe a sa la Casa Judeteana de pensii.

Senatorul PDL Gabriel Berca a avut sotia angajata pe perioada cat a fost in opozitie la CET SA Bacau, iar dupa ce a trecut la putere, Corina Berca a fost transferata la Transelectrica Bacau, unde salariile sunt mult mai mari, in jur de 10 000 de lei pe luna.

Nici nevestele ministrilor n-o duc rau. Sotia ministrului finantelor, Ialomitianu, Liliana Ialomitianu, a "prins' nu mai putin de patru participari in Consilii de Administratie, la Remat Suceava, Brasov, Bacau si Mures. Sotia ministrului de externe, Mariana, Teodor Baconschi, lucreaza la Societatea Romana de Radio, iar sotia vicepremierului Marko Bela la TVR.

Noul secretar general al MAI, cel care l-a inlocuit pe arestatul Mironescu, Alexandru Dumitrana, o are pe sotie la Agentia Domeniilor Statului. Conslierul ministrului Igas, Radu Lambrino, fost deputat PDL, are nevasta la Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Timisoara.

Sotia secretarului general al ministerului Agriculturii, Anghel Ion, este angajata la Finante publice sector 3, iar sotia secretarului general adjunct al aceluias minister, Sorin Chelmu, este angajata la Fondul de Garantare a Creditului Rural, cu o leafa sufficient de mare pentru a putea economisi in 2010 50 000 de euro. Directorul de cabinet al ministrului Valeriu Tabara, Ghoerghe Vaida, o are pe sotie la APIA Timis.

Si in subordinea Elenei Udrea lucreaza familii implinite profesional. Sotia secretarului de stat Razvan Murgeanu, Gabriela, este director general adjunct in ministerul lui Valerian Vreme. Sotia sefului serviciului achizitii din MDRT, Bogdan Raileanu, lucreaza la ministerul Finantelor, ca expert. Iuliu Bara, director in MDRT, are sotia la AVAS, fapt care sporeste considerabil veniturile familiei.

Consilierul de evaluare al MDRT Ovidiu Panaite Racovita lucreaza cot la cot cu sotia sa Valeria in acelasi minister, la fel ca familia Vasilica, Adrian si Roxana, amandoi consilieri, fiecare cu venitrui de 63 000 de lei pe an.

Sotia secretarului de stat la ministerul Tehnologiei Informatiilor, Marius Fecioru, lucreaza la Romtelecom. Sotia consilierului ministrului muncii Lucian Cornea lucreaza la RAAPPS, iar nevasta secretarului de stat de la Transporturi, Pistru, lucreaza la Primaria Arad.

La Ministerul Transporturilor, consilierul Marius Manea s-a angajat si la Administratia Romana a Serviciilor de Trafic aerian, iar pe sotia lui a angajat-o la Camera Deputatilor. Un alt consilier, Bogdan Donciu, are sotia angajat la Romatsa, de unde ridica peste 110.000 de lei anual.
Mirela Dumitrescu, director de cabinet, are sotul angajat expert la Senat, unde mai castiga niste bani in plus pe langa pensia de 3900 de lei pe luna.

La CNADRN, compania celebrelor autostrazi inexistente, directorul general adjunct Ionut Masala lucreaza impreuna cu sotia Dana, angajata ca sef serviciu. Sotia directorului general Cristian Andrei lucreaza la Romaero SA, amandoi castigand anual aproape 200 000 de lei.
Nevasta secretarului general de la Finante, Draso Banescu, este angajata consilier la Parlament, iar sotia celebrului secretar de stat Gheorghe Gherghina lucreaza, evident, la CEC.

×