x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Petre are nevoie de o mână... de ajutor

Petre are nevoie de o mână... de ajutor

de Andreea Sminchise    |    14 Iul 2011   •   21:00

Petre Nitu are 38 de ani si este dintr-o comuna din judetul Arges. Pana in urma cu 4 ani a lucrat ca electrician. In 2002, in timp ce-si facea meseria, s-a electrocutat si a ajuns in stare grava la spital. Timp de 2 ani a trecut prin 13 operatii de reconstructie a bratului drept, insa, in urma cu un an, medicii i-au descoperit doua chisturi pe osul antebratului. A fost transferat la Bucuresti, iar aici medicii i-au amputat mana pana deasupra cotului. Dupa ce a incheiat chi­nul prin spitale, Petre s-a trezit acasa, fara loc de munca si cu o pensie de handicap de gradul II in valoare de 250 de lei. 'Ce poate face un om cu banii astia?', se intreaba el cu amaraciune.

Singura lui sansa e sa mun­ceasca. Dar nimeni nu angajeaza un electrician cu o singura mana. La o clinica din Targu-Mures, medicii ii pot aduce o proteza mioelectrica, care il va ajuta sa poata munci, 'daca nu ca electrician, macar cu ziua pe la oameni', viseaza el. E visul unui om care nu vrea sa ceara de pomana.

Insa pana sa ajunga sa poata lucra, Petre are nevoie de ajutorul celor din jur. Initial, va trebui sa faca un control amanuntit si o serie de teste, pentru ca medicii sa-si poata da seama daca ce-a mai ramas din bratul electricianului poate suporta proteza mioelectrica. Pentru asta are nevoie de 1.000 de lei. Pentru multi e o suma derizorie. Dar Petre n-ar putea s-o stranga singur decat daca n-ar manca nimic timp de 4 luni.

Daca testele vor dovedi ca bratul ii este compatibil cu proteza, atunci va trebui sa achite 25.000 de euro pentru ca aceasta sa-i fie adusa din strainatate. 'O parte din bani ii voi primi de la Casa de Asigurari de Sanatate. Ei vor acoperi 4.000 de euro', spune barbatul.

Daca vreti si puteti sa-l ajutati, faceti o donatie, cat de mica, in contul deschis pe numele Petre Nitu la CEC, sucursala Pitesti:

CONT LEI – RO63CECCEAG0108RON0626291.

Pentru mai multe informatii, Petre poate fi contactat la numarul de telefon 0757.098.669.

×
Subiecte în articol: trup,minte,suflet