x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Şef din Poşta Română, amendă la promoţie

Şef din Poşta Română, amendă la promoţie

de Adrian Mogos    |    13 Ian 2015   •   19:52
Şef din Poşta Română, amendă la promoţie

În România a apărut în ultimii ani o nouă afacere pe internet: vânzarea de vouchere de reduceri cu care se pot obţine preţuri mai mici la diferite servicii sau produse. Cum funcţionează afacerea cu vouchere de reduceri?

Site-urile de profil au mai multe oferte. Atunci când un cumpărător a găsit ceva ce-l interesează, comandă produsul sau serviciul respectiv şi foloseşte cuponul de reducere, după ce a achitat online sau prin ramburs suma menţionată pe site. Explozia acestor servicii online a dus şi la apariţia unor site-uri care oferă produse şi servicii la preţ redus, dar mai mare decât dacă ar fi achiziţionat direct de la firma cu care site-ul colaborează.

Această metodă de a păcăli clienţii este cea mai des întâlnită. Pe de altă parte, firmele cu care colaborează aceste site-uri au şi ele probleme, nefiind plătite. Mai mulţi adiministratori ai unor firme s-au plâns că nu-şi primesc banii de la reduceriazi.ro şi că patronul firmei îi ignoră luni la rând.

Unde sunt banii?
La sediul firmei, aflat la etajul unu al unui într-un bloc de pe strada Panait Cerna, undeva lângă sediul Camerei de Comerţ Bucureşti, reprezentantul reduceriazi. ro, domnul Tudor, încerca să explice unor întreprinzători de ce a întârziat aproape patru luni să plătească serviciile oferite.

“Nu răspund la mailuri, la telefoane, sms-uri. Foarte mulţi au de primit bani de la ei, dar renunţă să-i ceară pentru că sunt câteva sute de lei şi nu are rost să-şi piardă timpul prin procese”, a spus un întreprinzător. “Am avut datorii mai mari, într-adevăr. Am încercat să le reeşalonăm, să ajungem la sume mai mici. Mi s-a spus că nu am bani, se va face plata eşalonat. Din 1000 de roni, 25% e comisionul firmei de reduceri, restul trebuie să ajungă la clienţii firmei. Domnul Marcel mi-a spus că am 400 de lei în cont. Avem pierderi mari, cheltuieli de vreo 24.000 de lei lunar”, a spus domnul Tudor.

Cine este domnul Marcel, patronul?
Este Ilie - Marcel Văluşescu, şef Departament Fonduri Europene din Compania Naţională
Poşta Română. El deţine jumătate din Net Future Solutions SRL, firma care administrează
site-ul reduceriazi.ro. A fost înfiinţată în februarie 2012, an în care a avut un profit de
puţin peste 5.000 de lei, iar în 2013 a avut pierderi de peste 100.000.

Am încercat să dăm de el la Poşta Română ca să explice de ce a cumpărat cu zeci de mii
de euro o firmă care merge în pierdere şi cum se reuşeşte să scape de partenerii săi fără să-i plătească. Nu a fost de găsit.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei a declarat că Văluşescu, care este şi administratorul Net Future Solutions, nu este obligat să-şi depună declaraţia de avere, deoarece nu face parte din top management.
“Afacerea asta a fost cumpărată de către patron cu 50.000 de euro acum vreo doi ani jumate. Nu a fost achiziţionată să dea ţepe şi nu ştiu dacă e bine să scrieţi ceva că nu vrem să ne stricăm imaginea în presă”, a spus reprezentantul reducerazi. ro, domnul Tudor. 
Poliţiştii de la Investigarea Fraudelor au amendat încă de acum doi ani firma pentru neregulile găsite.

×