x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special ANSV vrea amanarea inspectiei europene

ANSV vrea amanarea inspectiei europene

de Cristian Stefanescu    |    01 Iun 2006   •   00:00
ANSV vrea amanarea inspectiei europene

Maine se reuneste, intr-o sedinta extraordinara, la Bruxelles Comitetul Veterinar Permanent pentru Sanatatea Animala si Lantul Alimentar, o intalnire avand ca punct central de interes evolutia gripei aviare din Romania. Bucurestii vor fi reprezentati de presedintele Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare (ANSV), Marian Avram, si de Niculaie Lazar, directorul Directiei Sanatatea Animalelor.

LUNA EURO-INSPECTIILOR. Comitetul Veterinar Permanent de maine deschide un sir de intalniri intre responsabilii comunitari si autoritatile romane. Pe agenda lunii iunie se afla inca cel putin alte doua momente importante. Intre 6 si 9 iunie este programata o misiune in Romania din partea Biroului pentru Alimente si Veterinar (FVO), pentru ca, in partea a doua a lunii, Bruxelles-ul sa trimita o a doua echipa ce va inspecta stadiul de pregatire in materie de ecarisaj si encefalopatii spongiforme transmisibile (capitol la care Romania are unul din celebrele stegulete rosii si la care sansele de progres imediat sunt cvasinule).

Pe fondul recentului val de gripa aviara, conducerea ANSV a solicitat autoritatilor comunitare o amanare a misiunii FVO. Deocamdata, de la Bruxelles a sosit informatia ca responsabilii comunitari analizeaza oportunitatea unei asemenea decizii. Un raspuns va fi dat cel tarziu pana vineri. O amanare a vizitei ar fi, insa, un fapt fara precedent.

IMBOLNAVIRI. Precedente exista, insa, intr-o alta practica: atunci cand o inspectie se prefigureaza a lasa in urma concluzii nu dintre cele mai favorabile, sefii institutiilor inspectate si responsabilii pe diverse domenii se imbolnavesc. Poate fi doar o coincidenta, insa tocmai acum, cu cateva zile inainte de vizita reprezentantilor FVO, s-a imbolnavit directorul Directiei Generale Sanitar-Veterinare, Gabriel Predoi (foto). Domnia sa a fost cel care a dat publicitatii, la 26 mai, elementele din raportul preliminar al controalelor efectuate pe platforma Codlea, dupa care nu a mai aparut in fata presei desi, in mod normal, prezenta sa ar fi dat mai multa credibilitate informatiilor legate de derularea anchetei. (Cristian Stefanescu)

×
Subiecte în articol: eveniment